To je to što me zanima!

Jako policijsko osiguranje: Više od 700 ljudi na Paradi u Kijevu

Prvi put se skup održao u središtu grada a angažirane su neviđene snage sigurnosti. Nekoliko tisuća policajaca i pripadnika Nacionalne garde osiguravali Pride koji je trajao dvadesetak minuta
Vidi originalni članak

Više od 700 pristaša prava homoseksualaca prosvjedovalo je u nedjelju uz visoku policijsku zaštitu u središtu Kijeva, glavnog grada Ukrajine, na trećem gay prideu u povijesti te države gdje je homofobija i dalje vrlo prisutna.

Prvi put se skup održao u središtu grada a angažirane su neviđene snage sigurnosti. Nekoliko tisuća policajaca i pripadnika Nacionalne garde, podređene ministarstvu unutarnjih poslova, osiguravali su odvijanje prosvjeda koji je trajao dvadesetak minuta.

Nekoliko ukrajinskih političara sudjelovalo je na paradi među kojima zastupnici Mustafa Naiem i Sergi Leščenko.

Policija je strahovala od sukoba, kao i prošle godine, s ultranacionalističkim militantima.

Prije početka marša pet osoba nosilo je transparent s natpisom "Kijev se protivi propagande sodomije, ja sam protiv gay pridea u Ukrajini".

No, policajci su ih brzo neutralizirali i udaljili sa skupa.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • jakolishe 02.07.2016.

    Ne kužim ciji je to interes. Sta imaju od toga osim sto maltretiraju narod sirom svijeta. Zasto pobugu to rade? Kijevu samo jos to treba.

  • dahhmal 14.06.2016.

    Kak nas tolerantni pederi stalno blokiraju jos malo pa cemo morati u ilegalu jer ovdje nema demokratskoga prava na razlicitost jer mi nenamo prava da se ne slazemo sa paradama i zahtjeva pedera jer ako mi imamo drugacije misljenje odmah smo homofobi pa se zapitajte sada ko ima vise prava i na kaj vas to podsjeca zato i nije cudno kaj se pederi lizu sa SDPom

  • dahhmal 14.06.2016.

    Zao mi je ukrajinaca koji su morali i na te gadosti pristati kako bi se umilili EU iako bas nikakvu pomoc nisu dobili od Europe kada su ih rusi naguzili kako stvari stoje opet ce se rusi vratiti pa me zanima gdje ce onda pederi paradirati (vjerovatno u Zagrebu)

Komentiraj...
Vidi sve komentare