To je to što me zanima!

Jakovčić prijavio da je i na plaći u tvrtki Danka Končara

Na sumnje da bi mogao biti u sukobu interesa Jakovčić odgovara da su i mnogi drugi europarlamentarci članovi nadzornih odbora privatnih poduzeća ili zaklada
Vidi originalni članak

Bivši istarski župan i sadašnji zastupnik u Europarlamentu Ivan Jakovčić na platnom je spisku tvrtke Danka Končara, poduzetnika s globalno raširenim biznisom koji je prije nekoliko godina ulagao u kupoprodaju velikih površina zemljišta u Istri. 

Jakovčić je, naime, u imovinskoj kartici koju je dužan ispuniti u Europskom parlamentu 11. svibnja naveo dodatak: "član boarda Afarak Group", doslovno je napisao i stavio "x" u kućicu koja označava da prima između 1001 i 5000 eura mjesečno. Tvrtka Afarak Group, koja se bavi eksploatacijom i izvozom kroma iz Južnoafričke Republike, ima središnji ured u Helsinkiju, a osim u tom finskom gradu njezine dionice kotiraju i na burzi u Londonu, u priopćenju 21. svibnja potvrdila je Jakovčićevo imenovanje za člana dvaju odbora. Jedan se bavi revizijom poslovanja Afarak Grupe, a drugi kadroviranjem i naknadama. 

U izjavi za Večernji list Jakovčić na sumnje da bi mogao biti u sukobu interesa odgovara da su i mnogi drugi europarlamentarci članovi nadzornih odbora privatnih poduzeća ili zaklada, a kao jedan od primjera navodi Viviane Reding. Ta bivša potpredsjednica Komisije i sadašnja europarlamentarka sjedi u nadzornom odboru njemačke zaklade Berteslmann, koja je suvlasnik mnogih medijskih kuća u Njemačkoj.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • dobitak 25.05.2015.

    sramota samo to mogu reči

  • AntoOpačak 24.05.2015.

    KOliko hobotnica slobodno šeta

  • Vojno Krilo 24.05.2015.

    pa velim, naši političari nisu klasika, to ti je skupina dobro organiziranih profitera.Zašto političar mora biti član nekoliko nadzornih odbora.Sve ovo su omogućile naše nesposobne vlade.

Komentiraj...
Vidi sve komentare