To je to što me zanima!

Jakub (6) želi samo jedno: Po prvi put za Božić biti kod kuće

Jakub Steczkiewicz se u bolnici trenutačno oporavlja od transplantacije kojom su mu, po drugi put, presadili debelo i tanko crijevo, jetru, gušteraču te dijelove želuca
Vidi originalni članak

Hrabri 6-godišnji Jakub Steczkiewicz iz Bedfordshirea u Velikoj Britaniji Djedu Božićnjaku je uputio samo jednu želju - da Božić umjesto u bolnici prvi put provede kod kuće. 

Prošao već deset transplantacija

Dječak boluje od Hirschprungove bolesti koja pogađa unutarnje organe te je u svojem životu prošao već deset transplantacija. Liječnici su mu presadili pet organa, od čega svaki dva puta.

Jakub se u bolnici trenutačno oporavlja od transplantacije kojom su mu, po drugi put, presadili debelo i tanko crijevo, jetru, gušteraču te dijelove želuca. 

Prošlog Božića Jakubova obitelj nadala se da će dječak blagdane moći provesti kod kuće, no nakon prve transplantacije tijelo mu je počelo odbacivati organe. 

'Većinu njegova života proveli smo u bolnici'

- Većinu njegova života proveli smo u bolnici. Užasno mi ga je gledati kako se očajnički nada da bi Božić mogao provesti kod kuće. Ne znamo hoće li se to ostvariti jer još ne znamo hoće li tijelo odbaciti organe, a to možemo doznati svakog dana. Koliko god se nadamo da će moći kući, bit ću sretna ako bude ovdje na božićno jutro - kaže majka Edyta za Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • šaptačica 21.12.2015.

    Molim Djedicu da ispuni Jakubu njegovu želju :)

  • Fortress 21.12.2015.

    Svi smo mi svakodnevno okupirani nekim svojim problemima, ali kad čuješ ovako nešto, posramiš se. Zdravlje, zdravlje i samo zdravlje.To je najbitnije. Nadam se da će mu se ostvariti želja. Sretno, mališane!

  • Lalala5 21.12.2015.

    Ratniče mali,od srca ti želim da ti se ispune sve želje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare