To je to što me zanima!

Jandroković: Cijepljenje djece nije obavezno, pojedinci to guraju kako bi skupljali poene

Osvrnuo se i na Mostovu referendumsku inicijativu i rekao kako se Vlada bori protiv epidemije, a da pojedinci love u mutnom i pokušavaju kod dijela građana skupljati političku korist
Vidi originalni članak

Sutra je posljednji radni dan Sabora prije blagdanske pauze, a zastupnici će glasati o Zakonu o zaštiti od zaraznih bolesti. Šef Sabora Gordan Jandroković kaže kako će sutra donijeti zakon koji predviđa sankcije za protivnike mjera.

- Živimo u demokraciji, svatko ima pravo na mišljenje, to je poželjno. Važno je da sve ostane u okvirima zakona - rekao je Jandroković u intervjuu za RTL i naglasio kako je prioritet zdravlje građana.

PREMIJER O AKTUALNOSTIMA Plenković osudio napad na liječnicu i najavio produljenje mjera: 'Odluka će biti sutra'

Istaknuo je kako cijepljenje djece neće biti obavezno i kako pojedine stranke guraju narativ o prisili države kako bi skupljale političke poene.

Jandroković je osudio napad na liječnicu u Bjelovaru koju su vrijeđali prosvjednici protiv mjera.

SNIMILI I VIDEO Policija podnijela prijave protiv troje ljudi zbog prijetnji liječnici na prosvjedu u Bjelovaru

Osvrnuo se i na Mostovu referendumsku inicijativu i rekao kako se Vlada bori protiv epidemije, a da pojedinci love u mutnom i pokušavaju kod dijela građana skupljati političku korist.

Smatra kako bi glasovanje o mjerama dvotrećinskom većinom značajno usporilo cijeli proces, a nije htio unaprijed govoriti što će biti ako Most skupi dovoljan broj potpisa.

MOSTOVCI U LOVU NA POTPISE Grmoja: Vlada gura spin da smo totalni antivakseri. Branimo razum i kompromitiranu struku

Zastupnik Hrvoje Zekanović održao je govor u Saboru u kojem je zastupao cijepljenje zbog čega je izbačen iz Kluba Suverenista, a Jandroković je njegov nastup ocijenio kao razborit. Ipak, Jandroković ne vidi Zekanovića kao 'žetončić' koji bi HDZ-u podebljao većinu u Saboru.

- Mislim da idemo u krivom smjeru. Bio je jasan da ostaje na svojim pozicijama - rekao je Jandroković.

 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • kajbiti 15.12.2021.

    Kaže naslov da cijepljenje nije obavezno, i onda 50 komentara, tipa ja neću cijepiti svoje dijete, svi ne referendum, i sl. Pa nije obavezno, nigdje u svijetu nije obavezno. Kaj ste vi nepismeni ili nemate drugog posla u životu?

  • Kozlov 15.12.2021.

    Nakon dočeka Nove godine i završenih školskih praznika situacija na ulazu u vrtiće i škole je slijedeća : Dobro jutro, imali li Vaše djetešce potvrdu da je cijepljeno?

  • zdravkomm 15.12.2021.

    Koji radni dan ,pa tak nikoga nema

Komentiraj...
Vidi sve komentare