Obavijesti

News

Komentari 8

Grmoja: Vlada gura spin da smo totalni antivakseri. Branimo razum i kompromitiranu struku

Grmoja: Vlada gura spin da smo totalni antivakseri.  Branimo razum i kompromitiranu struku

Vidjet ćete kako se mijenja priča vladajućih kad dođemo s dovoljnim brojem prikupljenih potpisa. Uostalom, za nevjerne Tome dovoljno je da pogledaju nastupe i nervozu premijera Andreja Plenkovića, kaže Grmoja

VIDEO

Potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja poručio je u ponedjeljak iz Zadra da su se u inicijativi za raspisivanje referenduma o ukidanju covid potvrda okupili kako bi u teškoj situaciji pandemije obranili razum, znanost i struku koja je "kompromitirana lošim odlukama Nacionalnog stožera".

Posjetivši ih na štandu, Grmoja je zahvalio volonterima što po kiši i hladnom vremenu diljem Hrvatske prikupljaju potpise za referendum.

 - Izloženi smo spinovima, Vlada gura spin da smo totalni antikvakseri, a jedan je zastupnik, koji je sada odigrao za vladajuću većinu, rekao čak i da smo ravnozemljaši. Upravo suprotno. Ljudi ne mogu na radna mjesta i u institucije bez covid potvrda, što je skandalozno - izjavio je novinarima.

Habijan: Most demagoški želi profitirati na ugrozi života ljudi
Habijan: Most demagoški želi profitirati na ugrozi života ljudi

Prikupljanje potpisa teče fantastično, unatoč lošem vremenu

Na njihovo pitanje koliko je do sada prikupljeno potpisa u referendumskoj inicijativi "Dosta je stožerokracije", kojom se traži ukidanje Nacionalnog stožera i covid potvrda, odgovorio je kako su rezultati "fantastični", pogotovo uzimajući u obzir vrijeme.

- Vidjet ćete kako se mijenja priča vladajućih kad dođemo s dovoljnim brojem prikupljenih potpisa. Uostalom, za nevjerne Tome dovoljno je da pogledaju nastupe i nervozu premijera Andreja Plenkovića. Mi smo lagani i idemo lagano po pobjedu - naglasio je Grmoja.

Nacionalni stožer je prozvao da se kompromitirao, "družili su se u svojim izbornim slavljima, slavili na Pelješkom mostu".

 - Tada nije bilo distance ni bilo čega drugoga, a kad treba terorizirati građane, tada se uvode mjere, i to selektivno i diskriminatorno. Stožer treba ukinuti! To će omogućiti ovaj referendum, kao i ukidanje covid potvrda i povratak demokracije u Hrvatsku - istaknuo je Grmoja.

Komentirao je i kritike da njegov stranački kolega Zvonimir Troskot na društvenoj mreži koristi djecu u svrhu prikupljanja potpisa, navodeći da je Troskot objavio fotografiju djeteta kojem je prikriveno lice i to uz dopuštenje roditelja.

Mostovci su danas bez premca: Sada su oni uvjerljivi šampioni najgoreg domaćeg populizma
Mostovci su danas bez premca: Sada su oni uvjerljivi šampioni najgoreg domaćeg populizma

Imunolozi zahtijevaju cijepljenje djece, a korona za njih potpuno neopasna

- Kada Pfizer snima reklame u kojima s djecom promovira cijepljenje djece, ili kada neki naši imunolozi zahtijevaju cijepljenje djece od bolesti koja je za djecu potpuno neopasna, nitko ne postavlja nikakva pitanja. Moja djevojčica je bila s nama cijelo vrijeme dok sam imao koronu, nikakve posljedice nije imala. Koliko je to djece, koja su zdrava, imalo posljedice - upitao je.

Na novinarsko pitanje o "necijepljenima koji blokiraju zdravstveni sustav", Grmoja je odgovorio: "Kako je moguće da je naš zdravstveni sustav opterećen dvije godine otkako znamo za pandemiju? To govori o njemu", kazao je i ponovio kako odgovor na epidemiju vidi u većoj zaštiti starijih i imunokompromitiranih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"