To je to što me zanima!

Janez Janša uzimao proviziju za šverc oružja u Hrvatsku?

Oružje je u Francuskoj navodno nabavio Marin Tomulić. Savjetovali su ga da ga je najlakše prevesti preko Kopra, a veza mu je navodno bio bivši ministar obrane
Vidi originalni članak

Bivši ministar obrane Slovenije, Janez Janša, uzimao je 250.000 dolara po brodu koji je švercao oružje u Hrvatsku za vrijeme Domovinskog rata, pišu slovenski mediji, pozivajući se na knjigu 'Scena zločina Hypo Alpe Adria'. 

Austrijski novinar i autor knjige Richard Schneider bavio se aferom Hypo banke, a dio knjige posvetio je švercu oružja u Hrvatsku. Piše da je Marin Tomulić, koji je navodno bio lobist Franje Tuđmana u Francuskoj, uspio nabaviti oružje vrijedno 400 milijuna dolara. Jean-Cladue Uthurry-Borde i Pierre Ferrario, zastupnici Matimca, tvrtke belgijskog trgovca oružjem, Jacques-Germain Monsieurjea, navodno su rekli Tomuliću da je oružje najlakše prevesti preko Slovenije. 

Autor knjige tvrdi da im je veza bio Janša te da su sve isplate njemu obavljene u gotovini. Brodovi su pristajali u luci Kopar. Navodno je Tomulić potvrdio navode iz knjige.

Autor spominje i generala Ivana Čermaka čiji je vozač tada bio Vladimir Zagorec. Kasnije se, piše, Zagorec odvojio i sam počeo prodavati oružje i prati novac preko Hypo banke. 

Janša je sve demantirao rekavši da je knjiga čista fikcija. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ultraljubicasta torta 24.02.2011.

    Bogami Janeze, ovo je već treća ili četvrta "fikcija" oko ljepljivih prstiju. Ajde, jedna da prodje ali tebe pravo krenulo. I taman kad si mislio da je sve.....kad ono medjutim.

  • ivan napast 23.02.2011.

    JADNA RAJA isli svi u rat za neke ideale misleci bice bolje dok se ovakvi i tko zna jos koji enormno obogatili a raja ostala gola i bosa i ono sto su imali prije rata ni to vise nemaju!!!!!! fuj!!!!!!

  • davor2 23.02.2011.

    pa sami potezi politicara dokazuju da smo Balkan...i to ce ostati to je u krvi...a sad izlazi na svijetlo sta se sve desavalo dok su jedni borili se drugi su radili u vesereaju i prali lovu...hahahahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare