To je to što me zanima!

Janša poslao pismo Junckeru: Bratušek je najgora premijerka

U pismu, koje je poslao iz zatvora, osuđeni Janez Janša je Junckera pozvao da još jednom razmisli o imenovanju Alenke Bratušek na funkciju u Europskoj komisiji
Vidi originalni članak

Bivši slovenski premijer Janez Janša poslao je pismo predsjedniku Europske komisije Jean-Claude Junckeru vezano uz najave o ulasku dosadašnje premijerke Alenke Bratušek u Europsku komisiju te napisao kako je ona ''najgori predsjednik vlade kojeg je Slovenija ikad imala''. 

U pismu, koje je poslao iz zatvora, Janša je Junckera pozvao da još jednom razmisli o njezinom mjestu u Komisiji. Pismo je u srijedu objavila Janšina Slovenska demokratska stranka

Janša je istaknuo kako je Bratušek poznata po 'protueuropskim izjavama' i podsjetio da je poražena na nedavnim europskim i parlamentarnim izborima. Dodao je da je njegova stranka od Junckera očekivala podršku, a dobila je 'nož u leđa' iako je pobijedila na izborima za EP i imala kandidata za mjesto povjerenika u Komisiji. 

Juncker je u svojoj objavi u srijedu Alenki Bratušek dodijelio mjesto potpredsjednice komisije za energetsku uniju. 

Podsjetimo, Janša izdržava kaznu zbog korupcije u slučaju Patrija i čeka konačnu presudu Vrhovnog suda o tom slučaju. Unatoč presudi, aktivan je u slovenskoj politici i još uvijek je zastupnik u parlamentu. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • usamljeni strijelac 10.09.2014.

    Ovo mi je degutantno, nije Janša osuđen jer je dobio Nobelovu nagradu za posebne zasluge ili se varam?

  • Miške 10.09.2014.

    Njega treba birati umjesto Bratušek. Tip je totalno lud a k tome još i bezobrazan.

  • koza 10.09.2014.

    Eto Janez ugledaj se na našega Ivu i malo piši na 24 sata....Ili se preseli u Hrvatsku,većina lopina je već ovdje....

Komentiraj...
Vidi sve komentare