To je to što me zanima!

'Jarnjak, M. Tuđman i Šeks su prije mene čitali transkripte'

U ekskluzivnom autorskom tekstu za Novi list, bivši predsjednik govori da su uzeli dijelove transkripta, a dio je nestao. Tvrdi da su svi imali pristup dokumentima
Vidi originalni članak

U ekskluzivnom autorskom tekstu za Novi list, bivši predsjednik govori kako su Brijunske transkripte prije njega pročitali Ivan Jarnjak, Vladimir Šeks i Miroslav Tuđman te da je dio nestao. Mesić tvrdi da je Jarnjak izdvajao transkripte koji su mu se činili zanimljivima. Riječ je o raznim dokumentima, zapisnicima sa sjednica VONS-a, predsjedništva HDZ-a i osobnih razgovora Franje Tuđmana sa suradnicima. Navodno su dijelove uzeli i Šeks te Miroslav Tuđman, a dio je nestao. Mesić navodi kako nema ni jednog transkripta, osim 'dva ili tri kurtoazna razgovara' o susretima kojima je prisustvovao Jarnjak i Ivić Pašalić. 

Mesić kaže da ga je na Pantovčaku dočekao kaos i da su svi imali pristup svim dokumentima.

Neke transkripte o Tuđmanovim sastancima obznanio je jer je, kaže, htio pokazati gdje su se donosile ključne odluke, 'i to odluke koje se tamo nisu smjele donositi'. Mesić navodi slučaj prodaje Večernjeg lista, preuzimanju kontrole nad tim novinama. Mesić zaključuje da je ponosan što je objavio bitne dokumente jer je otvorio početak istinske demokratizacije društva.

>>>Izvorni tekst pročitajte ovdje

Idi na 24sata

Komentari 130

  • stari mudrac 26.04.2011.

    ovo je prića kao u INI. nije problem tko je krao, već otkud pravo balenovićki da to obznani!

  • davidenko 25.04.2011.

    MESIĆ ĆE OBJAVITI SVOJE SVJEDOČENJE U HAAGU Jarnjak proziva Mesića da objavi svoja svjedočenja u Haagu protiv Hrvatske misleći da ovaj to neće učiniti. Međutim svi koji poznaju vjeodostojnost Mesića znaju da će se on držati svojih principa i uvjerenja do kraja pa ako opetovano i stalno proziva Hrvatsku za zločine i potrvđuje tezu tužiteljstva a zna se da je to i svjedočenjem potvrđivao nema razloga da svoja stajališta skriva pred hrvatskom javnošću odavajući time da je još nečim tajno štetio Hrvatskoj. Jarnjak bi volio da Mesić to ne objavi tako da Mesić bude trajno kriv za sve jer sakrivanjem svjedočenja ispalo bi da je Mesić još nečim dodatno teretio Hrvatskoj, za što naravno postoje opravdane sumnje jer konačno i ovo što znamo znamo da je Hrvatska proglašena zločinaćkom državom upravo zbog Mesićeva svjedočenja i mesićevih aktivnosti prikupljanja podataka i materijala za tužiteljstvo. No ovo Mesiću ne smeta jer to je poznata stvar i konačno on u svojoj staračkoj glavi smatra da zbog ovog zaslužuje status junaka a ne izdajnika pa promatrajući kao se ovaj stari umirovljenik danas ponaša, mentalno i fizički u javnosti držim da objava njegova svjedočenja je pitanje dana. Konačno što može biti gore od ovog najgoreg da smo zločinci i da on stalno uvjerava u počinjenje zločina. Čak ako je svjedočenje i bilo proglašena tada u to vrijeme potrebnim tajnim danas je to nevažno jer se sve javno zna a i Mesić će to svojom odlukom otkloniti pa će Jarnjak biti iznenađem da ćemo svi čuti Mesićeva svjedočenja protiv Hrvatske. To će nas sve sigurno zgroziti ali Mesić kako danas funkcionira će sastaviti lijepo priopćenje očekujući aplauz za svoj učinak.

  • PRCO 25.04.2011.

    ´´nisam ja on je´´ na tom principu pociva hrvatska od pravosudja do privrede.imajte muda gospodo i recite ´´da ja sam ´´spreman sam snositi posljedice´´dajem sve svoje na raspolaganje´´itd a mi ih za to placamo i oni su netko a mi smo za njih i dalje stoka sitnog zuba

Komentiraj...
Vidi sve komentare