To je to što me zanima!

Jastrebarsko je osvojilo titulu europskog grada budućnosti

Titula je indikator razvijanja grada u poželjnu destinaciju za buduće međunarodne investicije s ciljem otvaranja novih radnih mjesta, rekao je gradonačelnik Zmajlović
Vidi originalni članak

Zbog velikog investicijskog potencijala ugledni časopis Financial Times uvrstio je na svoju listu europskih gradova i regija budućnosti i grad Jastrebarsko. Ova ugledna lista koja daje pregled izrazito povoljnih sredina za ulaganje bit će objavljena 7. ožujka u Cannesu, kada će i Jastrebarsko biti proglašeno jednim od „Europskih gradova budućnosti južne regije Europe za 2012. / 2013. godinu“.

U izboru koji svake godine organizira posebno izdanje Financial Timesa za direktna strana ulaganja, grad Jastrebarsko pozicioniran je na sedmom mjestu na ljestvici od deset europskih gradova južne Europe koji su uspješni u promoviranju strategije za privlačenje direktnih stranih investicija, priopćili su iz uprave ovog grada u Zagrebačkoj županiji.

Kategorije i kriteriji po kojima je stručna ocjenjivačka skupina donijela odluku su ekonomski potencijal, omjer ulaganja i troškova, ljudski potencijali, infrastruktura, kvaliteta života, prijateljsko poslovno okruženje te promotivna strategija za privlačenje direktnih stranih investicija, piše Večernji list.

Gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović izjavio je da u Cannes odlazi predstaviti svoj grad s planovima za privlačenje novih ulagača.

– Želimo intenzivirati ukupni razvoj Jastrebarskog povećanjem konkurentnosti tekućih projekata koji su pogodni za plasman direktnih stranih ulaganja. Vjerujemo da je za te iskorake naš grad spreman, a mjesto na ljestvici deset europskih gradova budućnosti indikator je razvijanja Jastrebarskog u poželjnu destinaciju za buduće međunarodne investicije s ciljem otvaranja novih radnih mjesta – najavio je.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • hbubica 02.03.2012.

    Grad Jastrebarsko?! Da Ilirac....jesi bio tamo....išao si po staroj Karlovačkoj možda na more i naravno da si prošao tom JEDNOM ulicom kroz Jasku.....nije to sam jedna ulica....ona okolna sela duž te ulice spadaju pod Jastrebarsko....imam vikendicu u okolini Jaske i obožavam taj dio od malena...toliko da razmišljam da se preselim tamo...Imaš Plješivicu....fina vina...motocross,motorijade.....ponedjeljkom sajam....žumberak je u blizini...pola puta od Zagreba,a pola od Karlovca....plac...konzum..lidl...plodine....imaš sve....nisi ničim zakinut....(jedino sam čula da zdravstvena usluga je loša).....MA JASKA ZAKON......pozdrav Jaskanci od purgerice....

  • kristov 02.03.2012.

    Jastrebarsko, prelijepi mali gradić u blizini velikog grada, sa netaknutom prirodom, trebao bi postati meka ulagača i megapolis!!! Znači da će Zagreb u skoroj budućnosti biti ulazni kvart Jastrebarskog sa istoka! Kako drugačije tumačiti: "Kategorije i kriteriji po kojima je stručna ocjenjivačka skupina donijela odluku su ekonomski potencijal, omjer ulaganja i troškova, ljudski potencijali, infrastruktura, kvaliteta života, prijateljsko poslovno okruženje te promotivna strategija za privlačenje direktnih stranih investicija"! Molim vas što je od navedenog točno? Jastrebarsko ostani što jesi, malo pitoreskno mjesto, dobro i uređeno mirno mjesto, poželjno za stanovanje i na zadovoljstvo tvojih stanovnika, a ulagače šaljite u Zagreb i drugdje. Ulaganja donose osim novca i druge stvari, nadam se da ste toga svjesni.

  • NevenNovački_1 02.03.2012.

    jaska je pravi grad za svakoga

Komentiraj...
Vidi sve komentare