To je to što me zanima!

Javio se dobitnik jackpota: Tek mi sada treba sreća...

Nepoznati mladić, dobitnik skoro 10 milijuna kuna, javio se u poslovnicu Hrvatske lutrije gdje je uplatio dobitni listić čim se ona ujutro otvorila
Vidi originalni članak

Glavna tema uz jutarnju kavicu u svim bjelovarskim kafićima bio je rekordan dobitak na lotu koji je izvukao njihov, za sada nepoznati, sugrađanin. Dobio je više od 43,9 milijuna kuna, što je najveći jackpot u povijesti Hrvatske lutrije. Po Bjelovaru se pročulo kako je riječ o 25-godišnjem pripadniku specijalne policije. Listić sa sretnim brojevima uplatio je u Franjevačkoj bb. U Lutriju se javio popodne. Loto igra povremeno, a češće uplaćuje loto 6/45. No ovaj put nije mogao odoljeti broju znamenki za Super sedmicu.
- Nije mi žao što dijelim dio dobitka s igračem iz Gorice. Zapravo mi je žao što je on precrtao krivo slovo jer bismo tako pravednije podijelili dobitak- rekao je milijunaš. Dodao je kako bi bio i sretniji da je još više ljudi pogodilo dobitnu kombinaciju.
- Ovo je zaista izuzetno velik novac. Tek mi je sada potrebna sreća kako bi osvojeni dobitak iskoristio na pravi način - kazao je.
Prodavačicu u kiosku u kojem je listić uplaćen Zdenku Bednjačić građani su stalno ispitivali o dobitniku i zna li ona tko je.
- Nije se javio. Mislim da ni neće. Radim 23 godine u Lutriji. Primila sam listiće koji su vlasnicima donijeli milijune, ali su svi bogataši ostali anonimni. Jave se oni koji dobiju do 150.000 kuna, a preko tog iznosa žele ostati anonimni - komentirala je.

'PRIJE BI SE DOBITNICI UVIJEK DOŠLI POHVALITI'
Dobitnik sedmice od oko 9,9 milijuna kuna listić je uplatio u Velikoj Gorici. Javio se u Lutriju, a kažu da je veoma uzbuđen. Nije razočaran što je precrtao krivo slovo za Super sedmicu.
- Svi se šale kako su došli pokupiti svoje milijune. Sretnik je listić uplatio u mojoj smjeni. Prije nekoliko godina dobitnici bi se uvijek došli pohvaliti, sada više ne. Svi se boje - rekla je Dragica Kompesak (52), koja u tom kiosku radi već 20-ak godina

LEŽERNO ŽIVJETI SAMO OD KAMATA
Na 40 milijuna kuna oročenih na godinu dana kamata iznosi najmanje 2,64 milijuna kuna. To je na mjesec 220.000 kuna. Računali smo kamatu od 6,6 posto. Međutim, kad se u banci pojavi netko s toliko novca, spremni su tu kamatu i povećati. Novac je najsigurnije oročiti u više različitih banaka, za slučaj da koja od njih propadne.

NEKRETNINE SU SIGURNA INVESTICIJA
Sada je odlično vrijeme za ulaganje u nekretnine jer su im cijene pale. Ali stručnjaci upozoravaju da se isplati kupovati samo kvalitetne objekte na kvalitetnim lokacijama. To je, kažu, puno stabilnija investicija od dionica. Na njima se ne može puno zaraditi, ali niti puno izgubiti. Stabilizaciju tržišta očekuju na proljeće 2010.

DRŽAVA NA PDV-U ZARADILA 32 MILIJUNA KUNA
Zadnjih 13 kola igrači su uplatili na igre 7/39 i Super 7 više od 145 milijuna kuna. 22 posto PDV-a, ili gotovo 32 milijuna kuna, otišlo je u državni proračun. Državi će pripasti i dobit Hrvatske lutrije. Glasnogovornica Hrvatske lutrije Ana Jazić rekla je kako oni uvijek posluju s dobitkom. Državi, prema Zakonu o igrama na sreću, u proračunu ostaje 50 posto novca koji dobiju od lutrije, rekla je. Ostatakom moraju financirati organizacije koje promiču razvoj sporta, pridonose borbi protiv ovisnosti, pomažu invalidima i slično.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • peinkiller 23.06.2009.

    aaaa sreckovic

  • krizbaher 22.06.2009.

    i ja sam se nadao dobitku, taman mi je trebalo 40-tak milijuna da zaokružim imovinu na 100 milijuna...a ono ništa...baš nemam sreće...

  • kbegicsi 21.06.2009.

    A tako sam se veselila bar da ću nešto dobiti , kako bi popravila krovište i digla djetetu sobu . Sretno i pametnjo sa novcem . Imaš priliku koju malo tko ima .Anđeli neka te čuvaju !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare