To je to što me zanima!

Je li D. Prgomet zec Zorana Milanovića iz ‘lijevoga’ šešira?

Drugi pokušaj konstituiranja Sabora slijedi u ponedjeljak. Za Karamarkove je “sve već riješeno”, a za Milanovićeve slijedi nova borba. Moguća su tri scenarija...
Vidi originalni članak

Drugi pokušaj konstituiranja Sabora slijedi u ponedjeljak. Za Karamarkove je “sve već riješeno”, a za Milanovićeve slijedi nova borba.

- Imat ćemo 79 ili 80 ruku za izbor predsjednika Sabora. Željko Reiner će biti izabran - kaže nam izvor iz Domoljubne koalicije, koji nas uvjerava da je Most i dalje jedinstven. Zastupnici koalicije Hrvatska raste uglavnom su suzdržani. Jedino ističu da se ne predaju. Doznajemo i da dvoje hoće predložiti Dragu Prgometa ili Josipa Leku.

- Moguća su tri scenarija na sjednici u ponedjeljak: da kandidat Domoljubne koalicije dobije javnim glasovanjem, da bude više kandidata pa da se tajno glasuje ili da, bez obzira na broj kandidata Domoljubna koalicija traži javno glasovanje, o čemu će odlučiti svi zastupnici. Uglavnom, u ponedjeljak sigurno ne završava borba za vlast – ističe politički analitičar Žarko Puhovski. Pojašnjava da, ako se Sabor konstituira, ostaje dva do tri tjedna da se zastupnici pregrupiraju prije odluke hoće li podržati Tihomira Oreškovića i njegovu vladu. Manjinski zastupnik Milorad Pupovac kaže da će manjine o šefu Sabora odlučivati na licu mjesta.

- Nas šest imamo sporazum i jasne zahtjeve koje je prihvatio Zoran Milanović. Zasad nam se nitko drugi nije obraćao sa zahtjevom za razgovor. Naše pozicije su poznate - rekao je Pupovac i dodao da ne može komentirati ni novog mandatara jer o njemu ništa ne zna, a hoće li mu dati povjerenje, sigurno neće odlučiti u jednom danu, kao Most. 

Idi na 24sata

Komentari 530

  • Pukovnik10 27.12.2015.

    čovjek koji nema kućni odgoj nema ni moralna načela.

  • roki10 27.12.2015.

    Pitam vas tko je taj zarko puhovski on kao da je posisa pamet svih hrvata steta da ga nismo izabrali za novog mandatara,a vi nvinari ako preko toga pametnjakovica zaradjujete za lebac onda ste za mene obicni supci, i ne znalci.

  • boki21 27.12.2015.

    tajno glasanje, mislim da mu to nije pametno, jer bi i neki ćlanovi sdp-a mogli glasati protiv stranke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare