To je to što me zanima!

Je li Kolinda pobijedila ili ne: Što o tome kažu matematičari?

U zabavnom videu profesora matematike Tonija Miluna i suradnika detaljno se objašnjava problem drugog kruga predsjedničkih izbora zbog nevažećih listića
Vidi originalni članak

Profesor matematike Toni Milun je sa svojim suradnicima matematičarima Blaženkom Sečar i Stipom Vidakom snimio zabavan video vezan za problem nevažećih listića na predsjedničkim izborima .

Naime, n akon što je članica izbornog stožera Ive Josipovića Sandra Petrović Jakovina postavila pitanje upitnosti pobjede Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima, mogle su se čuti različite izjave na tu temu.

Svoj zabavan pogled na problem dali su Milun i suradnici. Komentirali su, kako tvrde, općenitu nezainteresiranost predsjedničkih kandidata za obrazovanje, a poseban naglasak stavili su na izjavu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o problemu s nevažećim listićima: 'Ne mogu shvatiti o čemu je riječ'.

Opraštaju Kolindi ako s njima snimi matematički video

- Smatraju da tom izjavom Predsjednica promovira neznanje . Matematičari predlažu da se problemu koji postoji u nedorečenosti Ustava treba prići sustavno i evenutalne nedostatke i pogreške popraviti, a ne olako prelaziti preko njih. Poruka koju Predsjednica tom izjavom šalje mladim ljudima je pogrešna. Svejedno, spremni su predsjednici Kolindi oprostiti nespretnu izjavu ukoliko im se priključi u obrazovanju i snimi s njima jedan matematički video - stoji u izjavi koju su priložili uz snimke.

'Kod donošenja zakona surađujte s matematičarima'

Zaključili su da se Ustav i Zakon ne podudaraju , pa u nastojanju da spriječe donošenje nedorečenih zakona i propisa matematički trio preporuča zakonodavcima suradnju s matematičarim a, jer su oni naučeni na analitički pristup i uočavanje svih mogućih nedostataka .

Pogledajte kako su došli do tog zaključka:

Inače, Toni Milun je dobitnik nagrade Ponos Hrvatske zbog snimljenih više od 2000 obrazovnih videa i objavljenih na www.tonimilun.com .

Idi na 24sata

Komentari 455

  • zanovjetalo_1 22.01.2015.

    ustav rh članak 95 stavak 2: predsjednik republike bira se većinom svih birača koji glasovali ako ni jedan kandidat ne dobije takvu većinu izbor se ponavlja nakon 14 dana. konačni podaci DIP-a: pristupilo (glasovalo) 2 258 887 glasača dakle većina (više od pola) je 1 129 444 Prvi kandidat dobio je 1 114 945 a drugi 1 082 436 glasova Nijedan ne zadovoljava uvjet iz ustava rh

  • Neslažem se 21.01.2015.

    Matematičari zanimanje i stručnost matematičara poštujem ali se ne slažem da rade posao za koji nisu stručni. Računati postotke je ok ali računati logički zaključak izražen riječima "NEVAŽEĆI" matematičari nevažeće uvedoše po logici svojoj i načinu računanja u važeće NEVAŽEĆI = NEIZAŠLI to je matematički pojam i ništica je jednaka nuli i zašto računaju nešto nevažeće: PRODAJU VAM MAGLU A EVO KAKO RAČUNAJMO OVAKO PRIMJER: IGRA REAL MADRID I BAYERN MINĆEN REAL DA OD 10 sto postotnih golova 6 a Bayern od 10 stopostotnih golova 7 Real je crveni a bayern plavi tuš kojim matematičari pišu objašnjenja. to matematičari neka računaju u procentima ja nemoram znači 7:6 za Bajern u utakmici su dali gol rukom koji je nevažeći recimo po 1 ili 2 ili neki drugi broj i kažemo za golove koje su dali rukom da su nevažeći treba li nevažeće golove računati u postotke da vidimo tko je dao više golova Pitam te sveznajuće matematičare JA BIH ZAKLJUČIO DA SU SE MATEMATIČARI OBRUKALI ISTO PRVAŠIĆI KADA SU NA SVAKI ZADATAK NATEZALI NULU OVAKO 1+1=2+0 3-1=2+o I tako u nedogled zašto računati relativno zašto apsolutno i čemu računati nevažeće je jednako nevažeće i Ivi i Kolindi i izašlim i neizašlim biračima samo nije matematičarim Matematičari nas u zdrav mozak zakucavaju kao Mujo Hasu ada je sakatio konja da bi mogao znati koji konj se upreže na lijevu a koji na desnu stranu fijakera pa šišo rep pa sjeko uho a jadan nije vidio boju konja koju je Haso primjetio nakon 10 sati uspoređivanja i duboko razgledavanja pa odgovorio Muji zar ti se Mujo ne čini da je ovaj crveni konj malo veći od ovog Plavog.

  • Baba Vanga78 20.01.2015.

    matematičari,znamo da je 1000 -999=1 a kad ste pametni izračunajte sa podvučenim oduzimanjem... 1000 - 999 ______________

Komentiraj...
Vidi sve komentare