News

Komentari 455

Je li Kolinda pobijedila ili ne: Što o tome kažu matematičari?

Je li Kolinda pobijedila ili ne:  Što o tome kažu matematičari?

U zabavnom videu profesora matematike Tonija Miluna i suradnika detaljno se objašnjava problem drugog kruga predsjedničkih izbora zbog nevažećih listića

Profesor matematike Toni Milun je sa svojim suradnicima matematičarima Blaženkom Sečar i Stipom Vidakom snimio zabavan video vezan za problem nevažećih listića na predsjedničkim izborima .

Naime, n akon što je članica izbornog stožera Ive Josipovića Sandra Petrović Jakovina postavila pitanje upitnosti pobjede Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima, mogle su se čuti različite izjave na tu temu.

Svoj zabavan pogled na problem dali su Milun i suradnici. Komentirali su, kako tvrde, općenitu nezainteresiranost predsjedničkih kandidata za obrazovanje, a poseban naglasak stavili su na izjavu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o problemu s nevažećim listićima: 'Ne mogu shvatiti o čemu je riječ'.

Opraštaju Kolindi ako s njima snimi matematički video

- Smatraju da tom izjavom Predsjednica promovira neznanje . Matematičari predlažu da se problemu koji postoji u nedorečenosti Ustava treba prići sustavno i evenutalne nedostatke i pogreške popraviti, a ne olako prelaziti preko njih. Poruka koju Predsjednica tom izjavom šalje mladim ljudima je pogrešna. Svejedno, spremni su predsjednici Kolindi oprostiti nespretnu izjavu ukoliko im se priključi u obrazovanju i snimi s njima jedan matematički video - stoji u izjavi koju su priložili uz snimke.

'Kod donošenja zakona surađujte s matematičarima'

Zaključili su da se Ustav i Zakon ne podudaraju , pa u nastojanju da spriječe donošenje nedorečenih zakona i propisa matematički trio preporuča zakonodavcima suradnju s matematičarim a, jer su oni naučeni na analitički pristup i uočavanje svih mogućih nedostataka .

Pogledajte kako su došli do tog zaključka:

Inače, Toni Milun je dobitnik nagrade Ponos Hrvatske zbog snimljenih više od 2000 obrazovnih videa i objavljenih na www.tonimilun.com .

Najčitaniji članci