To je to što me zanima!

Je li moguće? Porezna uprava na listu dužnika stavila i djecu

U Uredu pravobraniteljice za djecu kažu da je to prvi put da se susreću s javnom objavom djetetova imena. Ne zna se je li lista postavljena automatski bez filtriranja
Vidi originalni članak

Na listi poreznih dužnika koju je objavila Porezna uprava nalaze se i djeca! Naime, prema listi, njih troje, u dobi od sedam do devet godina dužno je državi porez. Jedno dijete duguje 15.600 kuna, a drugo dvoje po 16.252 kune 

Prema mišljenju dijela poreznih stručnjaka, s »porezne« strane, Ministarstvo financija, odnosno Porezna uprava, nisu pogriješili objavljujući ime djeteta kao fizičke osobe koja nije podmirila dugovanje, dok dio poreznih eksperata smatra da ime djeteta na listi ne smije biti, javlja Novi list.

Iz Ureda pravobraniteljice za djecu Mile Jelavić poručili su da se prvi puta susreću s ovakvim slučajem javne objave djetetova imena. U četvrtak će očitovati i reći je li lista postavljena automatski bez filtriranja ili je riječ o zakonitoj objavi, javlja Jutarnji list.

Idi na 24sata

Komentari 205

  • MadameVoid 03.08.2012.

    Roditelji se sjete prebacit imovinu na dijete,ali komotno zaborave plaćat porez...super.

  • marko perić 03.08.2012.

    ????

  • marko perić 03.08.2012.

    zar je moguće??Zar je moguće da je na mjestu zamjenice pravobraniteljice za djecu osoba jako burne prošlisti koja je razorila brak obiteljskog zlostavljača svoje djece te zanemarila odgoj vlastite zbog građenja karijere????I takva osoba savjetuje i radi za dobrobit djece??Čije djece??

Komentiraj...
Vidi sve komentare