To je to što me zanima!

Je li na pomolu rat između Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji će se voditi zbog ćevapa?

NOVI EXPRESS Ćevapi su, pored kulturološkog, prvorazredno političko pitanje. Mnogi su se političari, od onih iz regije pa do raznih svjetskih emisara, naslikavali uz porciju ćevapa
Vidi originalni članak

Početkom studenog prošle godine, povodom otvaranja jedne splitske ćevabdžinice, jedan je hrvatski dnevni list objavio bombastični članak s naslovom "Splitski hit - Suze radosnice zbog ćevapa kakvih nema ni u Sarajevu ni Beogradu! Zvezdini igrači ih obožavaju". U članku, barem u verziji objavljenoj na internetskim stranicama lista, nigdje se ne navodi je li navedeni članak sponzoriran od strane vlasnika ćevabdžinice, što nam ništa ne govori o kvaliteti ćevapa, ali itekako govori o stanju novinarstva danas u Hrvatskoj. Slična priča istodobno se odvijala i malo sjevernije, u Sarajevu, jer je i najčitaniji bosanskohercegovački portal, Klix.ba, objavio afirmativan članak o "čudu iz Splita". "Naš ćevap je steak od mljevenog mesa i tako ga tretiram. Nije tajna, ali je važno napomenuti kako somun nabavljamo iz Vakufa, kajmak iz Travnika i ajvar iz Makedonije, a posluživat ćemo i domaći pomfrit", izjavio je za Klix vlasnik splitske ćevabdžinice.

Niti na ovom portalu nije navedeno je li riječ o sponzoriranom članku, što, da ponovimo, ne govori ništa o splitskim ćevapima, ali itekako govori o stanju novinarstva u Bosni i Hercegovini. Nije navedeno iz kojeg to Vakufa, Gornjeg ili Donjeg, što je predmet mnogih viceva, Splićani nabavljaju somune i što to ima ajvar s ćevapima, pa makar bio iz Makedonije. Nedavno je, kaže se dalje na Klixu, vlasnik "podijelio i 3000 besplatnih porcija ćevapa kako bi vidio reakciju ljudi" te izjavio da se "naježio kada je vidio kako ljudi uživaju u njegovim ćevapima" i kako "boljih ćevapa od njegovih nema ni u Sarajevu ni u Beogradu".

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • 17.07.2023.

    Ozbiljan neki rat………….

Komentiraj...
Vidi sve komentare