To je to što me zanima!

'Jedan svećenik u bolnici nekad vrijedi čak više od 20 doktora'

Nekad jedan svećenik u bolnici vrijedi više od 20 doktora jer svećenikov osmijeh, utješna riječ, ohrabrenje, beskrajno znače i bolesniku i obitelji, rekao je ministar Kujundžić...
Vidi originalni članak

U dominikanskom samostanu blaženog Augustina Kažotića u Zagrebu u srijedu je održana tribina "O vjeri i politici u odgoju, obrazovanju i zdravstvu" na kojoj je, između ostalih, sudjelovao i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Ministar je tijekom tribine izjavio da se "vjera i politika međusobno ne negiraju", stoji na stranicama samostana.

- Kad god se politika odmicala od naroda i univerzalnih kršćanskih vrednota, nije bilo dobro. Ako se te vrednote budu živjele uistinu, a ne samo deklarativno, Hrvatska će biti uređena zemlja u kojoj će se cijeniti znanje, rad, poštenje, rekao je Kujundžić.

Govoreći, kako kaže, iz osobnog iskustva o svećenicima u bolnicama ministar je rekao da je "nekad jedan svećenik u bolnici vrijedi više od 20 doktora jer svećenikov osmijeh, utješna riječ, ohrabrenje, beskrajno znače i bolesniku i obitelji".

Naglasio je i kako se kao ravnatelj Nove bolnice u Zagrebu založio za otvaranje bolničke kapelice.

- Onima koji ne vjeruju, kapelica u bolnici ne škodi, a nama koji vjerujemo, puno znači.

Osvrnuo se i na molitelje protiv pobačaja pred bolnicama:

- Moliti se može svugdje, ali mislim da je primjerenije da se u dogovoru s ravnateljima bolnica moli u primjerenom prostoru, a ne na prolazu.

Idi na 24sata

Komentari 238

  • YossoUbiparip 13.03.2020.

    to što netko na vrijeme mijenja pelenu i "gusku" ispod pacijenta, to pacijentima znači 20 puta manje od "osmijeha svećenika"! Ovo je uvreda za sve medicinske djelatnike, i to od koga - njihovog bivšeg šefa

  • kara marko 26.03.2017.

    Tko doputa svećenicima da maltretiraju blesnike? Tko želi, neka si ga naruči a ostale bolesnike neka ostave na miru.

  • mliniski 25.03.2017.

    Ministre pokrenite inicijativu za legalizaciju EUTANAZIJE, ući ćete u povijest. Vi znate stanje bolesnika u kojem nema nade za preživljavanje i ostavite se svećenika i doktora, pružite eutanaziju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare