To je to što me zanima!

Jedina žena vatrogasac: Spašavanje mi je bio motiv

Daniela Mornar (27), članica DVD-a Kaštela, jedina je žena vatrogasac u Hrvatskoj. U početku su je kolege sumnjičavo gledale, no sada više ne
Vidi originalni članak

Prije 10 godina sam samo ušla u DVD Kaštela i rekla: 'Dobar dan, evo me!’ i od tada sam dobrovoljni vatrogasac. Nitko mi iz obitelji nije bio vatrogasac, vodila me samo želja za spašavanje ljudi i imovine, rekla nam je Daniela Mornar (27) iz Kaštela prilikom vatrogasne vježbe u Makarskoj. U početku su je kolege, kako kaže, sumnjičavo gledale, a danas je to skroz druga priča.
- Ne mogu baš reći da sam ravnopravna njima, ali to je stvar i fizičke snage. Ponekad oni i sami vide da je nešto za mene preteško, a nekad i sama to kažem. Ali bila sam do sada na jako zahtjevnim zadacima i na velikim požarima. I upravo tu se vidjelo zajedništvo svih nas, jer dok okolo divlja vatra, pazimo jedni na druge - kaže Daniela.
Rijetki sugrađani znaju da je vatrogasac. Njezina obitelj, međutim, poštuje njezin izbor, ali ipak teško prihvaća ovaj angažman.
- Trenutačno sam nezaposlena. Ali spašavanje i pomaganje mi ispunjavaju dušu i zato mislim da je vrijedno svake minute, bez obzira što žene možda nikad neće na pravi način biti prihvaćene u ovom zanimanju - kaže simpatična i skromna Kaštelanka.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • K-103 20.03.2008.

    Velika greška novinara kojem je rečeno da ona nije jedina.Vijest je napisao po svomu, još je neke stvari izokrenio iz samo njemu znanih razloga. Tu ništa nije kriva Daniela. Pozdrav svim ženama-vartogascima koliko ih god ima, svaka im čast.

  • piria 16.03.2008.

    Poštovano uredništvo! Ovo nije točno!!!!!!! U Hrvatskoj ima puno više žena profesionalnih vatrogasaca, a stotine dobrovoljnih vatrogaskinja. Samo u Sisku ima 4 žene u odori profesionalonog vatrogasca koje svoj posao odrađuju isto kao i muški kolege. Ovaj komentar nije zbog muško ženskih poslova, već zbog potpuno netočnog članka. Pozdrav.

Komentiraj...
Vidi sve komentare