To je to što me zanima!

Jedna vila joj nije dovoljna? Kolinda želi cijeli kompleks...

Predsjednica države Grabar Kitarović je najprije govorila o preseljenju u vilu u Visokoj ulici u Zagrebu. U srijedu je pak naglasila da želi cijeli kompleks u toj ulici
Vidi originalni članak

Moja ideja je i dalje Visoka, međutim to nije Visoka 22. Ja sam govorila o cijelom kompleksu u Visokoj ulici, dakle i ove dvije pomoćne zgrade, rekla je u srijedu za Novu TV predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Dodala je i da želi prije svega da povjerenstvo koje je osnovala donese konkretne odluke. 

- Svrha je ušteda, znači treba vidjeti je li to moguće, na koji način, je li Visoka odgovarajuća lokacija ili možda neka druga - rekla je Grabar Kitarović i dodala da će na kraju poslušati odluku stručnjaka. 

"Kuda da preselimo te institucije?"

U jednoj pomoćnoj zgradi, kako ju je nazvala Grabar Kitarović, je sjedište Državnog izbornog povjerenstva. U drugoj je pak smješten niz vladinih ureda.

- Pa kud bismo preselili sve te institucije? Na Pantovčak? I još da onda financiramo preuređenje tih zgrada? Koliko bi na kraju uopće koštao odlazak Ureda predsjednice s Pantovčaka? Ne možemo to prihvatiti. Uostalom, predsjednica nikad ranije nije rekla da bi htjela tri zgrade za Ured, a ne samo rezidenciju u Visokoj - rekao je vladin dužnosnik za Novi list. 

Činjenica je da Grabar Kitarović ranije nije spominjala cijeli kompleks nego isključivo jednu zgradu, Vilu Pongrac  koja se trenutno ne koristi i u kojoj je počela raditi dok je tamo bilo Ministarstvo vanjskih poslova. 

Podsjetimo, Vlada je pristala da se Ured predsjednika preseli u Visoku ulicu, a onda je Grabar Kitarović rekla da je to samo jedna od opcija i da treba napraviti procjenu koliko bi preseljenje koštalo. Vlast je preuzela na Pantovčaku i izgledalo je da je saga oko preseljenja završila. 

No, u srijedu je Grabar Kitarović pak opet ponovila da je Visoka ulica njezina želja te je naglasila da ne želi samo jednu zgradu nego tri.  

Idi na 24sata

Komentari 361

  • zebra 27 20.03.2015.

    Rastrošna HDZ-ova princeza na zrnu graška.. Što još želi?? Narod plaća sve.. I ona je HDZ-ovka, školovanih prevaranta.. Nena tu šta da se komentira, HDZ-ovski odgoj..

  • fulir 01.03.2015.

    Ma samo da skokne pozdraviti A-HSP i još koji put skokne do Savske 66 zahvaliti se , a i zamoliti ekipu da ostane tamo dok ne izprovocira izbore,Kradimir već radi popise nepodobnih .

  • oktopus1 01.03.2015.

    posve normalno, zasto da ne ,ministar okoloisa u visinu,zasto ona ne bi u sirinu,pa velik je zagreb

Komentiraj...
Vidi sve komentare