To je to što me zanima!

Jedrilicom spasio koćaricu da se ne razbije o stijene

Koći su u ponedjeljak u uvali Nečujam na Šolti zakazali motori. Vjetar ju je bacao na stijene. Kapetan je tražio da ga izvuku. Stigla im je pomoć
Vidi originalni članak

Sjedio sam u kući. Čuo sam da je nešto upalo u more. Izašao sam i vidio da je koćarica blizu stijena u uvali Nečujam na Šolti. Bacili su sidro da ih vjetar ne odnese na stijene, rekao nam je čitatelj koji je u ponedjeljak snimio fotografije spašavanja ribarskoga broda. Posada koćarice počela je zvati na mobitele poznanike.
- Kapetan se derao: "Ima li tko veći brod'", ali nikog nije bilo u blizini. Ipak, primijetio ga je skiper manje jedrilice koji mu je pohitao u pomoć - rekao nam je čitatelj. Kapetan je bio skeptičan, ali su ipak pokušali spasiti brod. Privezali su se za jedrilicu.
- Puhala je dosta jaka tramuntana. Jedrilica nije mogla pomaknuti koćaricu, pa je kapetan presjekao sidro koje su bacili kao osiguranje. Sat i po trajala je borba za ribarski brod - rekao nam je čitatelj. Da skiper nije bio vrhunski, dodao je, tko zna što bi bilo.
- Čovjek je stvarno znalac. Po takvom vjetru jedrilicom otegliti puno težu koćaricu od stijena može samo dobar kapetan. Svaka mu čast. Kasnije su uspjeli osposobiti motore pa je koćarica otplovila. Nisu zvali Lučku kapetniju - dodao je čitatelj.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • vozga 18.08.2010.

    Hrabro srce svaka čast

  • amidala 18.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • xxx1 18.08.2010.

    na slikama se vidi previše cura na brodu!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare