To je to što me zanima!

Jelavić je u Hrvatskoj, a o otmici ga ispituju u postaji

Iz pouzdanih policijskih izvora doznajemo kako je Ante Jelavić u policijskoj postaji u Hrvatskoj na obradi. Ne zna se je li pušten ili je sam pobjegao
Vidi originalni članak

Antu Jelavića pustili su na slobodu u četvrtak poslijepodne nakon 26 sati zatočeništva. Policiji je njegov nestanak prijavila Jelavićeva supruga. Otmičari su za njegovu slobodu tražili milijun eura, no već u poslijepodne krenule su priče da su ga pustili. Iz pouzdanih policijskih izvora doznajemo kako je Ante Jelavić u policijskoj postaji u Hrvatskoj na krim-obradi. Ne znaju da li su ga otmičari pustili ili je on sam uspio pobijeći. Saznajemo da je ilegalno prešao granicu.
- Nemamo nikakvih novih informacija o Anti Jelaviću. Čim saznamo nešto novo obavijestit ćemo sve medije - rekao je Krunoslav Borovec iz Ravnateljstva policije. Bliski Jelavićevi prijatelji otkrili su za Večernji list slijed detalja posljednjih trenutaka prije nego su ga oteli. Jelavić je u prijepodnevnim satima iz stana u Miramarskoj krenuo prema tržnici u Utrinama. Oko 13 sati sa tržnice je otišao do škole da pokupi mlađeg sina. U međuvremenu je svratio do trgovine. Nakon toga uputio se u svoj džip i od tada mu se gubi svaki trag. Posumnjavši da se nešto dogodilo, stariji je sin krenuo prema tržnome centru, gdje je pronašao njegov džip. Ključevi su bili u autu, kao i druge Jelavićeve osobne stvari te vrećice sa stvarima koje je kupio u trgovini i mobitel.
Jelavić se u četvrtak javio svojoj obitelji i hrvatskoj policiji. Sigunosne službe BiH potvrdile su za Večernji list da je poziv stigao s prepaid kartice mostarskog mobilnog operatera Eroneta s predbrojem 063. Prema pisanju istog lista, otmičari su Jelavića cijelo vrijeme držali na nepoznatoj lokaciji u Zagreb, a to im je navodno potvrdio bivši visoki vojni časnik HVO-a.
Hrvatska i bošnjačka policija rade zajedno na slučaju i istražuju motive Jelavićeve otmice. Hrvatska policija ne želi ni potvrditi, a niti demantirati Jelavićevo puštanje na slobodu. Ključnu ulogu u oslobađanju Jelavića, navodno, su odigrali Vinko Žuljević Klica i umirovljeni general Stanko Sopta. Na portafon Jelavićeve zgrade u Zagrebu javio se mlađi muškarac, koji je rekao da nikoga od obitelji nije bilo doma, te da nije ovlašten davati bilo kakve izjave.

POMOĆ ZA BIH HRVATE ZADRŽAO ZA SEBE?
Antu Jelavića sud u BiH 2005. godine nepravomoćno je osudio na 10 godina zatvora. Proglasili su ga krivim u slučaju “Hercegovačka banka”. Pronevjerio je više milijuna kuna. Bio je to novac koji je iz Hrvatske u BiH stizao kao pomoć Hrvatima. Nije se pojavio na izricanju presude. Pobjegao je u Hrvatsku. Kako ima dvojno državljanstvo, Hrvati ga nisu izručili. Za njim je još na snazi međunarodna tjeralica. Državnoj kasi BiH ostavio je 250.000 eura. Toliko je uplatio jamčevine dok su mu sudili. Na presudu se Jelavić žalio i ona je ukinuta. Postupak su vratili na početak. Jelavić je bio hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a BiH i ministar obrane Federacije BiH. Iz Predsjedništva ga je 2001. izbacio visoki predstavnik za BiH W. Petritsch. Jelavić se nastavio baviti politikom, do uhićenja 2004. U prijateljskim i poslovnim odnosima bio je s Ljubom Ćesićem Rojsom. S njim je osnovao logistički centar u Grudama. Tamo se slijevala sva pomoć za Hrvate. Osnovali su i građevinsku tvrtku Monitor M.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • cicky 10.04.2009.

    Ne znam zasto mi je izbrisan komentar, nije bilo suprotno pravilima, samo sam navela sluzbeni naziv policije u Federaciji BiH.

  • sara70 10.04.2009.

    e sad si tek nadrapo,tesko tebi sljedeci put kad te se docepaju heheeeee

  • njonjo 10.04.2009.

    Ajde sad po prvi put budimo pravna drzava i isporucimo profitera pa ce svi ostali znati da Hrvatska nije oaza za profitere i bande.

Komentiraj...
Vidi sve komentare