To je to što me zanima!

Jelinčič: Hrvatska politika je zasnovana na ustaštvu

Gostujući u emisiji "Nedjeljom u dva", Zmago Jelinčič još je jednom ponovio kako su hrvatski političari stoka i da bi takvi trebali biti i slovenski
Vidi originalni članak

Nisam ja nikad rekao da je hrvatski narod govedo, nego hrvatski političari, rekao je Zmago Jelinčič (60) u emisiji Nedjeljom u 2. Predsjednik slovenske nacionalne stranke dodao je da bi takvih političara trebalo više biti u Sloveniji jer tamo političari nisu dovoljno obrazovani.
- Nemojte se uvrijediti, ja sam to rekao za političare, a ne za narod, ali to je rekao i pokojni Franjo Tuđman. Rekao je da je hrvatski narod stoka, i to stoka sitnog zuba - objašnjava predsjednik Slovenske nacionalne stranke (SNS). Jelinčič je također rekao da Hrvatska ima kilavu politiku koja se temelji na ustavštvu od kojeg se ne može i neće maknuti. Iako za sebe kaže da je nacionalist, Jelinčič smatra Josipa Broza najboljim državnikom koji je znao donjeti novac u svoju zemlju. Dotaknuo se i Jadrana te rekao kako je na hrvatskoj obali usluga jako loša, a cijene previsoke te da mu nije jasno zašto svaki drugi Slovenac ide na ljetovanje na Jadran. Zaključio je da će Hrvatska ući u Europsku Uniju tek poslije 2012. godine, jer ZERP-om ucjenjuje Europu. Zbog njegova nastupa urednica informativnog programa HTV-a  Hloverka Novak-Srzić najavila je za ponedjeljak kolegij. Ona smatra da takvi ekscentrični gosti ne bi trebali dobivati prostor u elitnim terminima.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • apolonija 21.01.2008.

    Samo nešto iz Slo:Volite svoju zemlju i nedajte je EU!!!! Sve je jedna velika pljačka!!!

  • Roci 21.01.2008.

    losi smo mi nacisti kad su nam promakli ovi kao zmago pa nam jos i kenjaju bukvicu na tv

  • pelinkovac 21.01.2008.

    zar nam treba slovenac pričati o lijepoj našoj kad mi to znamo i sami

Komentiraj...
Vidi sve komentare