To je to što me zanima!

Jeremić ide iz UN-a: Žalim što nismo spriječili pokolj u Siriji

Kao pozitivne stvari u mandatu naveo je status Palestine i međunarodni sporazum o trgovini oružjem. Neuspjehom svog predsjedavanja smatra trenutno stanje u Siriji
Vidi originalni članak

Predsjedniku Generalne skupštine UN-a Vuku Jeremiću završio je mandat te se vraća u Srbiju kao nezavisni parlamentarac. Jeremić je godinu dana bio na čelu UN-a, a prije povratka u Srbiju najavio je osnivanje Instituta u Beogradu uz podršku Sveučilišta Columbia. 

U oproštajnom govoru Jeremić je istaknuo kako su predsjedavanjem Srbije u UN-u položeni temelji nove razvojne strategije za 21. stoljeće, kao i strategije održivog razvoja.  

Kao pozitivne stvari u svom mandatu nabrojio je status Palestine te međunarodni sporazum o trgovini oružjem. Neuspjehom svog predsjedavanja smatra stanje u Siriji.

- Osjećam duboku posramljenost zbog toga što nismo bili u stanju pronaći način da zaustavimo pokolj - rekao je Jeremić na odlasku. Dodao je kako vjeruje da je poboljšao imidž Srbije u svijetu.

- Dvadeset godina nakon što smo bili isključeni iz ove organizacije, dobili smo povjerenje većine svijeta da je predvodimo. To nas je učinilo veoma vidljivim, dalo nam je mogućnost da govorimo s najviše svjetske pozornice o stvarima koje su od velikog interesa za zemlju - rekao je Jeremić, piše Blic.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • veselibosanac 18.09.2013.

    pa istina je da je zahvaljujući njemu Palestina dobila mjesto u UN-u,on je zaslužan što je Srbija glasala ZA, za razliku od hrv. uvlakivača koji moraju slušati frau Merkel...

  • 17.09.2013.

    a najžalosnije jer je u Srebrenici poginuo njegov narod,onaj koji on skriva ko zmija noge, tko je i što je on zapravo

  • kojlprb 17.09.2013.

    nadam se da u buduće u UN-u neće biti ovakvih blamiranja i biranja serbskih predstavnika na bilo koju funkciju, pa ni za čistaćicu, i na kraju sada neka do mile volje kod sebe doma sluša Marš na Drinu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare