To je to što me zanima!

Jeste li za legalizaciju kanabisa?

Njemački parlament podržao je novi zakon koji dopušta rekreacijsku upotrebu kanabisa. Pušenje kanabisa u nekim će područjima, primjerice u blizini škola i sportskih terena, i dalje biti protuzakonito
Vidi originalni članak

Njemački parlament izglasao je u petak nakon višegodišnje društvene rasprave djelomičnu legalizaciju kanabisa za odrasle čime se Njemačka pridružila zemljama u kojima je kanabis legalan.

Pušenje kanabisa na mnogim mjestima postat će legalno od 1. travnja. Novi zakon, koji je jedan od središnjih ciljeva vlade Olafa Scholza, predviđa posjedovanje do 30 grama kanabisa za vlastitu konzumaciju kao i tri stabljike kanabisa. 

NOVI ZAKON U Njemačkoj legalizirali kanabis

Dozvoljava se osnivanje udruga u kojima bi bio dozvoljen uzgoj i podjela kanabisa među članovima. Nakon 18 mjeseci od stupanja zakona na snagu bi trebala uslijediti evaluacija zakona te posebice utjecaj na djecu i mlade.

Tamošnji ministar zdravlja Karl Lauterbach rekao je da je situacija trenutna neprihvatljiva, stoga su potrebne zakonske promjene. 

- Svaka borba protiv crnog tržišta je važan korak za zaštitu konzumenata i to posebice mladih - rekao je.

ANKETA: 

 
Idi na 24sata

Komentari 52

  • Antimor 24.02.2024.

    NE legalizaciji u Hrvatskoj. DA legalizaciji u NJemačkoj. To je jedini način da i HDZ-ovci odu iz Hrvatske i da se konačno riješimo organizacije.

  • Antimor 23.02.2024.

    Nisam. Ja sam za legalizaciju fentanila. Ajme tebra što je to dobro....

  • Tiranosaurus 23.02.2024.

    Ev ga na. Sad bu tek krenule masovne migracije Hrvata u Deutschland. Ne poznam nikoga tko ne duva..a zaista poznajem širok spektar ljudi. Pa ne bu više nitko ostal ovdje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare