To je to što me zanima!

Jeste li za potpuno uvođenje online nastava u Hrvatskoj?

Sve škole i razredi sljedeći četvrtak i petak idu online. Ministar Fuchs kaže da će neke županije i produljiti tu odluku o online nastavi. Što vi kažete? Online ili normalna nastava?
Vidi originalni članak

Sljedeći četvrtak i petak nastava će za sve škole i razrede biti online. Ministar obrazovanja Radovan Fuchs rekao je da te odluke ne bi bilo da je procijepljenost viša. Korona brojke su van kontrole, a sve je više zaraženih i među učenicima.

Kaže da su odluku o online nastavi donijeli stručnjaci uz preporuku lokalnih stožera jer imamo dramatičan rast novozaraženih.

Online nastava u Hrvatskoj

- Ukazivali smo da će najvjerojatnije zbog delta soja doći do širenja u učeničkoj populaciji kao što smo u prošlom valu tvrdili da se ne širi unutar škola. Pokazalo se tad da smo bili u pravu jer je udio djece u općoj populaciji pozitivnih bio 0,25 posto. Sad smo prešli 1 posto. Taj rast u tolikoj mjeri nas je iznenadio jer smo u roku od tjedan dana dobili povećanje broja pozitivnih učenika za 100 posto. Od 2.000 prije tjedan dana, sad imamo preko 4.000 - rekao je ministar Fuchs.

FUCHS O ONLINE NASTAVI 'U tjedan dana imali smo za 100 posto veći broj pozitivnih đaka. Neke škole će dulje biti online'

Fuchs o online nastavi

Dodao je i da će neke škole i dulje ostati na online nastavi.

- Ako škole budu relaksirane desetak dana, najvjerojatnije će se malo usporiti širenje zaraze. Nitko ne misli da će ovih 10 dana utišati zarazu, ali određeni predah je bitan u širenju zaraze. Neke županije su najavile da će primijeniti produžetak online nastave i za onaj tjedan iza. Da imamo procijepljenost kao Švedska, Engleska i druge zemlje, neke blizu 80%, sigurno ne bismo razmišljali o zatvaranju škola jer ne bismo imali pritisak na zdravstveni sustav, a to je ključno - dodaje.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • Ines123 24.01.2022.

    Škola a posebno fakulteti nisu mjesta za socijalizaciju već za stjecanje znanja. Rado bih slobodno vrijeme kojeg mi mnogo više preostane provela s ljudima koje volim i svojom obitelji nego na putovanja do škole, faxa, posla i nazad, i gledala ljude koje ne mogu smislit i slušala njihove pripovjetke koje me ne zanimaju. Ujedno je generacija koja je upravo odlsušala cijelu akademsku godinu online mnogo naprednija, i zdravija od ovih što su sve vrijeme grijali klupe ali to nigdje nećete naći.kvaliteta znanja je mnogo veća, ići negdje treba ako je nužno i neophodno a učenje treba biti fokusirano na vrijeme utrošeno s knjigama i kvalitetnim materijalom , a ne socijalizacijom.Meni osobno socijalizacija ništa nije koristila u učenju više mi je odmagala, ... pedofilija, vršnjačko nasilje i slične stvari i ne bih htjela da i moja djeca takve stvari prolaze jer nije potrebno tko želi učiti učit će gdje god da je a tko ima problema s tim što ne volči vlastitu djecu ili ne zna kud bi s njima pa nije rješenje samo ih poslati u školu, ili negdje.

  • hob 22.11.2021.

    Za sve one koji u komentarima pišu nema online nastave, moze bar ali ne može škola. Moja frendica je umrla od korone jer joj se djete zarazilo u školi. Vi se žalite jer nemate slobodnog vremena u kuci jer su vam djeca doma. Tek kad vam netko blizak umre onda se preokrenete. Prestanite komentirati gluposti i obratite se.

  • Ivan Zorić 11.11.2021.

    Gledajte to kaj vasa djeca imaju autisticne fore i nemaju prijatelja u zivotu, nego samo po skolama to nije nas problem. Vecina djece ima prijatelja u kvartovima, i dobro bi im dosla Online nastava da se odmore od svega ovoga, i maknu od Korone...Zasto bi bili depresvini? Odu van pod nastavom, u kafic i uzivaju sa ekipom, to su ko praznici...Kakva depresija o cemu vi? Mozda imate dijete koje je anti socijalno i niko se s njim iz kvarta, grada ne zeli druziti s njim pa je depresivno pod online nastavom, pa ga gurate u skolu da se druga dijeca moraju na silu druziti s njim pa da ima sta za raditi, da vas ne smara doma....Nemoj te biti toliko u mozak ograniceni, i misliti to sto je vase dijete depresivno i nema prijatelja u kvartu svome da druga dijeca nemaju ekipe, curu...I da bi vrlo rado volili online nastavu da imaju mira...

Komentiraj...
Vidi sve komentare