To je to što me zanima!

Jesu li Britanci uopće znali zašto glasuju za izlazak iz EU?

Podaci Google Trendsa pokazali su da je za 100 posto porastao upit Britanaca 'kako nabaviti irsku putovnicu', a za oko 500 posto porasli su upiti o kupnji zlata
Vidi originalni članak

Sat vremena nakon što su zatvorena glasačka mjesta u Velikoj Britaniji, za čak 300 posto 'skočili' su upiti na Googleu o tome što će se dogoditi ako zaista prevlada Brexit. Najčešći upit na području Velike Britanije bio je 'what happens if we leave EU', ali i slični, što jasno pokazuje da glasači nisu znali na temelju čega donose svoje odluke.

Podaci Google Trendsa pokazali su da je istovremeno za 100 posto porastao upit Britanaca 'kako nabaviti irsku putovnicu', za oko 500 posto porasli su upiti o kupnji zlata, a čak 700 posto kako se iz Velike Britanije odseliti u Gibraltar. 

Jedno od čestih pitanja koje su Britanci upisivali u Google je i tko će zamijeniti Davida Camerona na mjestu premijera i je li zaista dao ostavku. Pitanje 'jesmo li u ili izvan EU' u jednom je trenutku 'skočilo' za 2450 posto. 

Više pogledajte ovdje

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Eva Maras 25.06.2016.

    naravno da znaju, žele živjeti od svog rada, svojih prirodnih bogatstava, svojih intelektualnih sposobnosti, a ne biti robovi tuđih multinacionalnih kompanija i živjeti od njihove milosti, kao mi koji imamao suverenu, samostalnu i neovisnu državu, a sve što donosi dobit u stranim je rukama, dok mi odlučujemo o mirovinama, zdrastvu, školstvu, socijali i svim segmentima na rashodnoj strani proračuna prihodima upravljaju drugi.

  • IvanKrajc 25.06.2016.

    Lud zbunjen lud zbunjen normalan :D Ja sam protiv?" a zasto??" Neznam.....

  • Preteznovedro 24.06.2016.

    Izišli zbog tajnog sporazuma eu i amera.

Komentiraj...
Vidi sve komentare