To je to što me zanima!

Joca Amsterdam za ubojstvo Pukanića obećao 1,5 mil. eura

Marjanović je svjedočenjem potvrdio navode iz optužnice. Kaže i kako su dvojili između ubojstva snajperom i eksplozivom te su na kraju izabrali eksploziv
Vidi originalni članak

Tomislav Marjanović, svjedok na beogradskom suđenju Sretenu Jociću, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, u utorak je potvrdio navode iz optužnice. Izjavio je kako je Jocić preko Slobodana Đurovića obećao 1,5 milijuna eura za ubojstvo Ive Pukanića. Ispitali su ga videovezom iz Županijskog suda u Zagrebu, a rekao je kako su ubojstvo planirali u stanu prijatelja Roberta Matanića. Kazao je kako su u planiranju sudjelovali on, Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Željko Milovanović, Bojan Gudurić te Milenko Kuzmanović. U nekoliko navrata je navodno dolazio i Đurović. 

Dvojili između ubojstva snajperom i eksplozivom

U stanu se navodno vodila i rasprava o tome kako ubiti Pukanića. Razgovarali su Robert Matanić i Milovanović, a Matanić je bio za ubojstvo snajperom. Milovanović je želio to napraviti eksplozivom jer snajper može zatajiti. Dogovorili su ubojstvo eksplozivom, a snajper im je bio navodno rezervna opcija. Marjanović je rekao kako su se tih dana podijelili u dvije skupine te su pratili Pukanića. Đurović im je tada rekao kako će Ivo Pukanić ubrzo napustiti Hrvatsku te da požure s ubojstvom. Mataniću je dao oko 15.000 eura za opremu i troškove. Marjanović kaže kako se posvađao s Matanićem te se povukao iz posla, a nakon nekoliko dana je iz medija doznao kako su ubili Pukanića, piše Press.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare