To je to što me zanima!

Joe Biden dugo razgovarao s Netanyahuom: Nisam tražio prekid vatre u Gazi

Izrael nastavlja sa žestokim napadima i širi područje borbenih djelovanja u Pojasu Gaze. Liječnici bez granica optužuju ih da namjerno napadaju bolnicu u Gazi
Vidi originalni članak

Danas sam dugo razgovarao s Netanyahuom i to je privatan razgovor. Nisam tražio prekid vatre, izjavio je medijima u subotu američki predsjednik Joe Biden. 

Bijela kuća je ranije objavila sa su američki predsjednik i izraelski premijer dugo razgovarali. Podsjetimo, SAD je ostao suzdržan i pri glasanju Vijeća sigurnosti UN-a o slanju dodatne pomoći Gazi. No ni ta odluka Vijeća sigurnosti nije spomenula prekid vatre.

Izrael je i noć pred Badnjak nastavio s bombardiranjem Gaze, a u najnovijim napadima poginulo je najmanje 18 ljudi, javljaju liječnici iz tamošnje bolnice. Izraelske vlasti traže od Palestinaca da se evakuiraju u nove dijelove enklave, no oni poručuju kako više nemaju gdje otići. 

Izraelske snage proširile su svoju operaciju na jugu i sjeveru Pojasa Gaze i nastavljaju sa žestokim napadima, prenosi CNN izjavu glasnogovornik izraelske vojske Daniela Hagarija. Hagari je izjavio kako je vojska uništila i zaplijenila oružje i podzemnu infrastrukturu Hamasa, uključujući tisuće eksplozivnih naprava, protutenkovskih granata i raketa.

Nema nikakve naznake da će Božić proteći bez sukoba.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • vilim1234 24.12.2023.

    puna podrska Baidena genocidu nad Palestinskim narodom i sankcije svima koji nisu sluge Izraelu

  • lolita 29 24.12.2023.

    naravno da nisi ali zato ces vikati kako su rusi zlocinci!! jedino dobro u ovom zlu je sto svijet polako otvara oci i vidi sta radite,licemjeri

Komentiraj...
Vidi sve komentare