To je to što me zanima!

Johnson Zelenskom uručio nagradu Winston Churchill

Britanski premijer Boris Johnson usporedio je vodstvo Volodimira Zelenskog s ratnim pothvatima Winstona Churchilla
Vidi originalni članak

Premijer je rekao da vjeruje da bi Churchill "navijao i vjerojatno plakao" kad je ukrajinski predsjednik inzistirao da treba "streljivo, a ne vožnju" iz Kijeva kad je započela ruska invazija u veljači.

Dodao je da može zamisliti duh Sir Winstona "kako hoda s vama" i "kako svojim štapom" prolazi kroz sve nedaće.

Johnsonovi komentari dolaze tijekom svečanosti u Downing Streetu kad je Zelenskom koji se javio putem video veze uručio nagradu Sir Winstona Churchilla za vodstvo.

Članovi Churchillove obitelji i Međunarodno društvo Winston Churchill bili su prisutni tijekom svečanosti. Zelenski je rekao: "Moja je izuzetna čast primiti ovu nagradu za vodstvo."

UKRAJINSKA PRVA DAMA U SAD-U Zelenska američkom Kongresu pokazale slike ranjene i ubijene djece: Tražim od vas još oružja!

Dodao je: "Ukrajina nije ostavljena sama nakon 24. veljače, imali smo one koji su nam pomagali, koji su se sjetili u najcrnjim vremenima što je čast, i koji nisu ni pomislili da odustanu od borbe - govorim Borise o tebi".

"Ova nagrada je također i tvoja i ovo je odraz našeg zajedničkog vodstva Ukrajinaca, Britanaca i svih onih koji ne žele tiranima predati svoju slobodu".

Johnson je rekao Zelenskom da se "u trenutku ogromne krize, suočio s testom vodstva koji je, na svoj način, bio težak poput Churchillova izazova 1940. godine."

"Vaš prkos, vaše dostojanstvo, vaš nepogrešivo dobar smisao za humor dotaknuo je milijune, i dok stojite protiv barbarizma, postali ste simbol junaštva ukrajinskog naroda. I inspirirana vašim vodstvom, znam ne samo da Ukrajina može pobijediti, nego da Ukrajina hoće pobijediti, a kad taj dan dođe, kao što će doći, Ukrajina će se podići i zauzeti svoje mjesto, kao suverena i nezavisna nacija", dodao je.

Bista Sir Winstona je uručena ukrajinskom veleposlaniku u Ujedinjenom kraljevstvu, Vadimu Pristaiku.

VIDEO OBRAĆANJE Zelenski: Rusiji je Ukrajina teren za moguće daljnje napade

Idi na 24sata

Komentari 1

  • debelahladovina 27.07.2022.

    Dobra vam sloboda govora, ako ne napiste ono sto mi zelimo da napiste, brisemo vam komentar. Veca sloboda govora je bila za vrije komonistickog rezima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare