To je to što me zanima!

Jokić: Ako ima iole pameti u ovoj zemlji, reforma ide dalje

Iskreno se nadam da ima volje da to krene. I ako ne bude tako, to nije propast svijeta, ali moraju postojati jasna politička podrška, kazao je voditelj Kurikularne reforme
Vidi originalni članak

Voditelj Kurikularne reforme Boris Jokić gostujući u Dnevniku televizije N1 rekao je da su za ovu reformu izrađena 52 detaljna dokumenta, da je to bio posao Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, i da gimnazijalci 20 godina uče po programima iz 1993. godine

- Više od 400 ljudi je na vrijeme i u roku napravilo 52 dokumenta, ništa ne kasni. Je li ovo država? Ako jest, valjda postoji kontinuitet procesa, gdje vlade podržavaju ovu cijelu priču. Valjda je Ministarstvo to koje donosi odluke, a ne pojedinac koji bi mogao utjecati ili biti odgovaran hoće li to ući u škole ili ne u ovoj godini? - kaže Jokić.

- Iskreno se nadam da ima volje da to krene. I ako ne bude tako, to nije propast svijeta, ali moraju postojati jasna politička podrška, ali i operativna podrška u ovom procesu, da se svi dionici u njemu posvete tome. To je važna reforma o kojoj puno toga ovisi - rekao je.

- Sama ideja o tome da se nešto možda pomakne nije nužno loša, ali mora postojati plan i zajedničko razumijevanje cijele problematike. Prvi puta se zajednički promoviralo stručnost projekta, sa svima se raspravljalo je li to dobro, i onda tek ide javna rasprava. Međutim, ako nema politčke podrške, i u javnosti se postavlja pitanje ima li podrške za to.

Jokić kaže da novac i drugi resursi nisu problem, već entuzijazam ljudi.

- Bitna je želja za promjenom - naglasio je Jokić.

- Ako ima iole pameti u ovoj zemlji, dajte da kao društvo nađemo jednu stvar u kojoj smo zajedno, i neka to budu odgoj i obrazovanje - apelirao je za kraj.

Idi na 24sata

Komentari 109

  • barbossa 18.03.2016.

    Ako ima "iole" pameti u ovoj državi uskoro će te najuriti sa tog tvog "projekta" uz obrazloženje da je to obično prodavanje magle.

  • FREEDOM 18.03.2016.

    .. ukinimo sve škole i djecu preusmjerimo samo na - vjeronauk ... Bozanića za premijera , a biskupa Košića za ministra unutarnjih poslova , slobodu vjeroispovjesti i obrazovanja ... recept za uspješnu i sretniju budućnost ...

  • vihor 2016 18.03.2016.

    nema nimalo volje jer samo mislite na smjene,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare