To je to što me zanima!

Još nisu odlučili: Strojovođe će u štrajk tek nakon Uskrsa?

U Sindikatu strojovođa u četvrtak su poručili kako će nakon Uskrsa odlučiti kada će i hoće li krenuti u generalni štrajk zbog spora s Upravom HŽ Putničkog prijevoza
Vidi originalni članak

Nakon sjednice predsjedništva, u Sindikatu strojovođa Hrvatske u četvrtak su poručili kako će nakon Uskrsa odlučiti kada će i hoće li krenuti u generalni štrajk zbog spora s Upravom HŽ Putničkog prijevoza. 

- Uprava povlači poteze zbog kojih će vlakovi stati i bez našeg štrajka - komentirao je dopredsjednik sindikata Dalibor Petrović.

Rekao je kako je Uprava posmjenjivala nekoliko šefova regionalnih jedinica i uglavila ljude za koje sindikat smatra da su nedorasli poslu te da neće moći iskoordinirati posao i vožnju vlakova. Uvjereni su kako nove ljude postavljaju u dogovoru s druga dva sindikata s kojima Uprava nastoji promijeniti kolektivni ugovor.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • annabel_lee 03.04.2015.

    A što je s dosadašnjim tzv. "bijelim" štrajkom koji traje malo manje od mjesec dana? Busevi uvijek kasne najmanje pola sata, a o broju putnika u jednom busu neću ni pričat. Neprofesionalno i bezobrazno pa stoga ne mogu podržavat štrajk, koji će tek kao sada službeno početi.

  • Ive mala 03.04.2015.

    Slažem se. Mi smo kao neke budale nakon posla čekali vlak koji kao kasni samo 10 minuta u dolasku, nakon što je prošlo 20 minuta kaže kasni pola sata, pa kasni 40 minuta i na kraju se obavještavaju putnici da je vlak na toj i toj relaciji otkazan. Nemaš što onda, ne stigneš na bus, ne stigneš nigdje. Čekaš i nadaš se da će za sat vremena doći drugi vlak. Žao mi je ljudi, ali kako kažeš najavi koji će kasniti vlakovi da ostali se mogu prilagoditi. Ali to je i poanta treba nastati kaos i pritisak i svi samo pričaju o tom njihovom štrajku.

  • videosnimatelj 03.04.2015.

    Putujem prigradskim vlakom svakodnevno i dobro osjetim vaše izljeve nezadovoljstva na vlastitoj koži. Podržavam i štrajk ako postoji razlog jer i sam sam bio sudionik dvadesetak sindikalnih prosvjeda zbog očuvanja firme u kojoj radim i radnih mjesta koja su danas "zjenicu oka", ali nijednim štrajkom nismo naštetili odvijanju svakodnevnih aktivnosti jer se znalo gdje se sastajemo,kud se krećemo i koji nam je cilj i sve je to bilo u vremenskom razmaku od "toliko" sati do "toliko" sati. Gospodo vlakovođe nažalost mi putnici koji smo vam izvor prihoda to kod vas neznamo i zbog toga neplanskog odustajanja određenih vlakova najviše štete nanosite nama a korist vama je jako mala. Očito vaš sindikat nije odrastao poslu koji vodi. Ne očekivajte odobrenje i podršku nas putnika jer sve to izvodite na svojstven i nedorečen način. Bilo bi pošteno sa vaše strane da najavite koji vlakovi neće prometovati barem desetak sati unaprijed pa da nam date priliku da se prilagodimo a ne kad dođem na postaju čekam desetak minuta i onda čujem na razglas "VLAK NEĆE PROMETOVATI " Sigurno imate alternativnih rješenja ali vi najradije tamo gdje je najveći odjek u medijima a to smo mi koji plaćamo vaše usluge i trpimo zbog vaših problema. Razmislite o vašim postupcima !

Komentiraj...
Vidi sve komentare