To je to što me zanima!

Još sutra debeli minusi, a onda čak +15 i val kiše krajem tjedna

Bit će osjetno toplije od srijede, što je dobra vijest za stanovnike potresom pogođenih područja. Pred vikend se uz obale očekuje izrazito jako jugo, što bi moglo uzrokovati poplavljivanje obalnih područja
Vidi originalni članak

Jutros je u Belom Manastiru i Gospiću izmjereno čak -11, a -10 u Brestovcu i Delnicama i tako se nastavlja val hladne fronte, koja već nekoliko dana drži Hrvatsku na velikim minusima i snijegu koji je preko vikenda padao čak i na otocima.

Hladnoća i veliki minusi trajat će još danas i sutra, kada će hladni vjetar i buru lagano zamijeniti jugozapadnjak, kojim će pritjecati topliji zrak u naše krajeve. To bi u srijedu moglo donijeti i malo kiše. 

Bit će vjetrovito, ali osjetno toplije, što je dobra vijest za stanovnike potresom pogođenih područja. U unutrašnjosti će maksimalne temperature u drugom dijelu tjedna rasti i do 13, 14 stupnjeva, na jugu i do 15! Iznadprosječno su to visoke vrijednosti za ovaj dio godine!

Krajem tjedna, u petak, duž obale bi moglo biti lokalno obilnije oborine, a uz jako i vrlo jako jugo i oštro, moglo bi biti poplavljivanja obalnih područja, najavljuju prognostičari N1 televizije. Prognostičari najavljuju pomno praćenje i vodostaje rijeka, s obzirom na otapanje snijega, ali i kišni val koji se sprema krajem tjedna.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Hiroo_Onoda 18.01.2021.

    Tolko su zadramili sa smrtonosnom polarnom hladnoćom, a kad ono ništa. Minus deset je zapravo najnormalnija zimska tempratura. Samo je još falilo - strava!

  • jorgen 18.01.2021.

    Jedva ste našli mjesta koja su približno dotakla temperature koje ste tako katastrofično najavljivali - i ignorirate činjenicu da npr. u Zagrebu nije palo ispod -2 stupnja; a sada već najavljujete toplije vrijeme? Gdje je kaos, gdje je ledeno doba? Vi ste definicija dezinformacije, fake news kakav treba zakonski goniti!

  • humels 18.01.2021.

    Ovih vakulinih -15 me je totalno zamrzlo,pet pari čarapa imam na tabanima,tri veste i dvije jakne i nikako da se zagrijem.a vakulici bi preporučio da se krene baviti građevinom.Tamo nije teško naučiti koliko lopata cementa,a koliko šljunka na jednu mješalicu za beton.Mislim da je totalno fulao profesiju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare