To je to što me zanima!

Još traže posadu: Našli brod nestao u Bermudskom trokutu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na brodu je bilo 33 članova posade. Brod je nestao 1. listopada, a pretpostavlja se da ga je potopio uragan 'Joaguin'. Olupina je pronađena na dubini od 4500 metara
Vidi originalni članak

Tri mjeseca nakon što je nestao, pronađena je olupina teretnog broda "El Faro" . Brod je, podsjetimo, putovao od Floride do Portorika , a nestao je 1. listopada prošle godine u tzv. Bermudskom trokutu.

Na brodu je bilo 33 članova posade. Sad je pronađena olupina broda i to na dubini od 4500 metara u blizini Bahama. Snimke olupine napravio je podvodni dron. Zasad nije pronađeno niti jedno tijelo, a vlasti nastavljaju potragu, piše Bild.

POGLEDAJTE VIDEO: Pronađen nestali brod "El Faro"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Reuters

Podsjetimo, vlasti su zaključile da je brod potopio uragan 'Joaguin' . Mediji su prošle godine izvještavali i o pričama nestalih članova posade. CNN je pisao kako je  jedna članica posade u zadnjem mailu kojeg je poslala svojoj majci napisala: 'Ulazimo izravno u uragan. Vjetrovi su nevjerojatno jaki. Volim vas sve' . Drugi član posade, pak, trebao je uskoro postati otac, i to blizanaca. Pri povratku kući trebao je saznati kojeg spola.

Reuters

Misterij Bermudskog trokuta

Bermudski trokut još se naziva Vražji trokut, Trokut smrti i Groblje Atlantskog oceana. Nalazi se između Bermuda, Floride i Portorika. U tom je dijelu oceana, prema neslužbenoj statistici nestalo 8152 ljudi.

Na tom je području nestao niz brodova i aviona , a neke olupine nikada nisu pronađene. O tome zašto je to tako postoje razne teorije , no službena statistika pokazuje kako to mjesto zapravo nije ništa više opasno od drugih područja na moru.

Nestanke zrakoplova i brodova neki objašnjavaju paranormalnim pojavama, neki fizičkim silama koje su zasad nepoznate znanosti. Realne teorije govore o jakoj Golfskoj struji, o prirodnom isparavanju plinova iz podvodnih stijena koji stvaraju mjehure i mogu prevrnuti brodove, ljudskim greškama i jakim olujama.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Lun@ 777 05.01.2016.

    Toliko priča o tom Bermudskom trokutu, a nitko nikada nije dokazao zašto tu stradavaju brodovi, avioni, ljudstvo. Kako to da nikakve ekspedicije, učenjaci nisu dokazali zašto se to događa. Ili da to prate i snimaju sateliti. Toliko tehnike u svijetu postoji, a ovo nitko ne može snimiti. Zapravo je to sve čudno, misterij.

  • centirion 04.01.2016.

    Poznavao sam brod "EL FARO" pripadao je našoj američkoj floti i Uniji S.I.U. (Seafar International Union of North America) Bio sam član tog sindikata 30 godina. Matična luka mi je bila Houston-Texas! Sada sam američki pomorac u mirovini! ZaO mi je posade EL FARO! Bog im darovao vječiti mir!

  • japanokinez 04.01.2016.

    Pa pojedeni su. Kako bi se vrste održavale na zivotu ako ne jedu? i mi jedemo životinje a mozda smo mi životinjama životinje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare