To je to što me zanima!

"Dolazak čelnika Gazproma odgođen je za tjedan dana"

Predsjednik se osvrnuo na godinu dana članstva u EU, komentirao je odgađanje sastanka s Gazpromom te je rekao što misli o trenutačnoj situaciji u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović u Dnevniku HTV-a je komentirao godinu dana hrvatskog članstva u Europskoj uniji te je rekao kako nam je EU omogućila na političkoj razini da sudjelujemo u brojnim važnim procesima. Dodao je kako su imali i očekivanja vezana za fondove EU, ali smatra kako treba vremena da se projekti pripreme.

Komentirao je i susret s čelnikom Gazproma, koji je odgođen za tjedan dana.

- Susret je samo kratko odgođen, a o tome sam odmah obavijestio ministra Ivana Vrdoljaka - rekao je predsjednik. Josipović kaže kako ne zna kako premijer Milanović nije znao da dolazi čelnik Gazproma, jer je njegov ured o svemu obavijestio resorno ministarstvo.

"Moramo znati da smo strateški"

Dodao je kako su on i cijela Vlada imali priliku sudjelovati na summitima s najvećim svjetskim tvrtkama.

- Mi moramo znati da smo strateški, da imamo sva strateška savezništva. Postoje neki dijelovi energetike koji možda nisu toliko strateški i o tome se uvijek može razgovarati - smatra predsjednik. 

Osvrnuo se i na komentiranje hrvatske povijesti te smatra da priče o povijesti ne smiju zasjeniti sadašnjost. Ističe da se ne bi složio s onima koji podcjenjuju ideološka pitanja, jer ona nisu samo pitanja povijesti.

- Tito smeta neke koji su ideološki opterećeni. Bilo je dobrih i loših aspekata. Tako ga u povijesnom kontekstu moramo i gledati - kaže Josipović. 

"Nadam se da će idući mandat biti još bolji"

Ivo Josipović kaže i kako na sljedeće predsjedničke izbore ne ide ni Zoran Milanović ni SDP, već osobno on. Kazao je kako je imao i podršku centra na posljednjim izborima te se nada da će tako i ostati. 

Osvrnuo se i na situaciju u SDP-u i HDZ-u te smatra da te dvije velike stranke imaju velike probleme, no nada se da će ih riješiti. Predsjednik kaže da je u svom mandatu napravio sve što je mogao, a nada se da će u idućem mandatu biti još i bolje. 

Idi na 24sata

Komentari 219

  • Corleone Michael 02.07.2014.

    Stvarno zna zaboliti glava kad se čitaju te ''pametne'' predsjednikove izjave...

  • Gordana Firšt 02.07.2014.

    Milanović ne zna da dolaze Rusi, a on mu kazo? Dosad nije mogao, ali, kad se zaleti drugi puta, vidjet će, da ne može bolje se zaletit i da Zoki nebu ponovo "niš čul". Valjda zato, jer je zauzet sudjelovanjem u važnim procesima, pukla mu cijev od vode pa je ugrožen, jer i njemu nisu dali bolji aparat za sušenje, a ni si je mogel sam nekaj boljeg kupiti jer za lovu iz EU-fondova treba vremena. I Puž je brži od nas, misli si bijeli sup, sjedeći na bisti.

  • Herzog(315178) 02.07.2014.

    Dok se "braća " dogovore i izrade strateški plan tko će koliko uzeti !

Komentiraj...
Vidi sve komentare