Obavijesti

News

Komentari 219

"Dolazak čelnika Gazproma odgođen je za tjedan dana"

"Dolazak čelnika Gazproma odgođen je za tjedan dana"
1

Predsjednik se osvrnuo na godinu dana članstva u EU, komentirao je odgađanje sastanka s Gazpromom te je rekao što misli o trenutačnoj situaciji u Hrvatskoj

VIDEO

Predsjednik Ivo Josipović u Dnevniku HTV-a je komentirao godinu dana hrvatskog članstva u Europskoj uniji te je rekao kako nam je EU omogućila na političkoj razini da sudjelujemo u brojnim važnim procesima. Dodao je kako su imali i očekivanja vezana za fondove EU, ali smatra kako treba vremena da se projekti pripreme.

Komentirao je i susret s čelnikom Gazproma, koji je odgođen za tjedan dana.

- Susret je samo kratko odgođen, a o tome sam odmah obavijestio ministra Ivana Vrdoljaka - rekao je predsjednik. Josipović kaže kako ne zna kako premijer Milanović nije znao da dolazi čelnik Gazproma, jer je njegov ured o svemu obavijestio resorno ministarstvo.

"Moramo znati da smo strateški"

Dodao je kako su on i cijela Vlada imali priliku sudjelovati na summitima s najvećim svjetskim tvrtkama.

- Mi moramo znati da smo strateški, da imamo sva strateška savezništva. Postoje neki dijelovi energetike koji možda nisu toliko strateški i o tome se uvijek može razgovarati - smatra predsjednik. 

Osvrnuo se i na komentiranje hrvatske povijesti te smatra da priče o povijesti ne smiju zasjeniti sadašnjost. Ističe da se ne bi složio s onima koji podcjenjuju ideološka pitanja, jer ona nisu samo pitanja povijesti.

- Tito smeta neke koji su ideološki opterećeni. Bilo je dobrih i loših aspekata. Tako ga u povijesnom kontekstu moramo i gledati - kaže Josipović. 

"Nadam se da će idući mandat biti još bolji"

Ivo Josipović kaže i kako na sljedeće predsjedničke izbore ne ide ni Zoran Milanović ni SDP, već osobno on. Kazao je kako je imao i podršku centra na posljednjim izborima te se nada da će tako i ostati. 

Osvrnuo se i na situaciju u SDP-u i HDZ-u te smatra da te dvije velike stranke imaju velike probleme, no nada se da će ih riješiti. Predsjednik kaže da je u svom mandatu napravio sve što je mogao, a nada se da će u idućem mandatu biti još i bolje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 219
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.