To je to što me zanima!

Josipović: Izgubili smo Južni tok jer nema sustavne politike

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Postojao je plan gradnje jednog kraka ruskog plinovoda kroz Hrvatsku, ali od toga je Gazprom odustao pa plin neće ići kroz Hrvatsku, nego Mađarsku i Srbiju
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović rekao je danas kako je gubitak kraka Južnog toka veliki gubitak za Hrvatsku. 

- To je loša vijest, ona je rezultat činjenice da niz godina nemamo sustavnu politiku, da ne planiramo budućnost te da smo u odnosu na neke ruske investitore povukli neke nekorektne poteze. Nadam se da će nam ovo biti povod da počnemo razmišljati strateški pa i dalje od 2020. ili 2050. godine - rekao je predsjednik za HRT.  

Podsjetimo,  Južni tok ruskog plinovoda mimoići će Hrvatsku, potpredsjednik ruske državne plinske kompanije Gazprom Aleksandar Medvedev potvrdio je na konferenciji za novinare nakon potpisivanja konačnog ugovora o gradnji plinovoda s Mađarskom. 

 - Odluka o gradnji plinovoda kroz Mađarsku sad je konačna. Postojala je opcija gradnje jednog kraka plinovoda kroz Hrvatsku, ali od toga se odustalo pa se tranzit plina neće odvijati kroz tu zemlju  - rekao je Medvedev. 

Krak plinovoda se počinje graditi u prosincu, a trasa ide kroz Srbiju te kod Subotice prelazi u Mađarsku. Glavnu rutu plinovoda izgubili smo još 2007. godine kada je Ivo Sanader ignorirao Vladimira Putina. 

Idi na 24sata

Komentari 178

  • ludom 06.11.2012.

    Gospodin nam predsjednik ovakve izraze kao "sustavna politika" treba koristiti isključivo kada nekome nešto predaje u teoriji. To u praksi ne znači baš ništa. Zdravo seljački i jednostavno rečeno, ovaj posao smo izgubili zbog svih vas političara koji svugdje gurate svoje prste. Mijenjate se svakih četiri godine, zatim mijenjate zakone kako vam se svidi, netko od vas (kao ovaj put Sanader), kada i ode razgovarati o nekakvom poslu gleda osobni interes ili interes određene grupe, a na koncu lupi nekakvu glupost, ne misleći da će to dotični sugovornik zapamtiti. I što se onda dešava, vi sada na vlasti odete kod tog istog (kojeg baš briga za vaše lokalne piz...) i pokušavate kao mala djeca iskamčiti đeparac govoreći, znate nismo mi krivi nego oni prije. A ovoga koji vas jednim uhom sluša baš briga, a pitanje da li uopće i zna ekipu od prije jer mu njegovi dostave samo ono što je rečeno. Pa tko će vas onda ozbiljno shvatiti, kada danas govorite jedno a sutra drugo. Upravo zbog toga nitko sa vama u ozbiljnom poslovanju i neće imati posla.

  • LebronPetrovic 05.11.2012.

    Čekaj malo Mozart, a ti s tim nemaš veze ?

  • Šarlota 05.11.2012.

    Podučite me Predsjedniče što je to sustavna politika. Do sad smo, pod vašim pokroviteljstvom, sustavno potkradani, pljačkani, omalovažavani i prezreni građani lijepe nam Vaše i još jedino što niste dali dozvolu za sustavno dizanje HV na narod. Sustavna politika nas je dovela do bankrota a vi cvilite zbog Gazproma? Ja cvilim zbog mog i života svih onih koje ste sustavno uništavali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare