To je to što me zanima!

Josipović kroz smijeh: Župan je sve sažeo u kratkom govoru

Prošle godine na Danu Karlovačke županije Vučić je govorio 48 minuta i obećao da ovoga puta "neće dugo". Na sjednici su bili predsjednik i europarlamentarci
Vidi originalni članak

Poduži govor karlovačkog župana Ivana Vučića od 43 minute ponovno je obilježio svečanu sjednicu povodom proslave Dana Karlovačke županije u petak u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu. 

Sjednici je prisustvovao i predsjednik Ivo Josipović, te ukrajinski i bugarski veleposlanici, europarlamentarci Ruža Tomašić, Dubravka Šuica, te župani susjednih županija, načelnici i gradonačelnici s područja županije, kao i brojni predstavnici javnih službi i ustanova. 

Vučić opet produžio svoj govor

Prošle godine Vučić je govorio 48 minuta i obećao da ovoga puta "neće dugo". Okupljenim uzvanicima predstavio je sve aktivnosti i projekte županije u protekloj godini, kao i iznose novca utrošenog u njihovu realizaciju, a rijekom podužeg govora je zbog osušenog grla "zapeo" na riječi "međugeneracijska". U nekoliko navrata je pokušavao ispravno izgovoriti riječ, te zatražio čašu vode i "zaradio" gromoglasan pljesak

Svaki sljedeći govornik našalio se na županovo „polusatno“ izlaganje, te je tako virovitičko podravski župan Tomislav Tolušić na početku svog obraćanja kazao "Ja ću samo 30 minuta!", te ukazao da je župan Vučić izložio što sve rade županije i koliko su važne, pa dodao "da je župan imao vremena vjerujem da bi mogao još satima govoriti". 

U istom kontekstu nastavila je i europarlamentarka Dubravka Šuica koja je Vučića pohvalila da je bio vrlo transparentan, te napomenula da u Europskom parlamentu postoji institut "one minute speech" za kojeg kaže nije sigurna kako bi se Vučić u njemu snašao.   

Josipović: "Župan je sve kratko sažeo u svom govoru"

Na posljetku, okupljenima se obratio i predsjednik Josipović koji je svima čestitao Dan Županije, te se i on dotakao županova govora.  

- Usudim se, da izrazim svoje poštovanje prema svemu onome što ste učinili u protekloj godini, što je župan kratko sažeo u svom govoru - kazao je kroz smijeh predsjednik Josipović na što se dvoranom prolomio smijeh. Predsjednik je potom ponudio svoju pomoć u nastojanjima županije i zahvalio se nagrađenim građanima, dobitnicima javnih priznanja, te dodao.  

- Karlovac je povijesno, bio mjesto obrane. Bio je neizmjerno važan grad, cijela županija u vrijeme Domovinskog rata. Zahvalni smo svim našim braniteljima za slobodu i demokraciju koju imamo zbog njihova junaštva, a danas eto nemamo problema vezanih za obranu Domovine, nego vezane za obranu od zla, koje se zove recesija i kriza. To nam je najvažnija zadaća - kazao je Josipović te zaključio da primjećuje da u županiji ima dobrih pomaka, uspješnih projekata i tvrtki.     

Idi na 24sata

Komentari 34

  • letavica 14.04.2014.

    Gosp Josipović pa vaši su govori uvjek isti i tak dosadni.Čovječe recite jednom nešto konkretno.

  • kung fu panda 13.04.2014.

    tko se zadnji smije najslađe se smije

  • Halo Bing, kako brat 12.04.2014.

    DIO 2 - ....Ovak usput, ne trebamo zaboraviti kako su Zoran Milanović, Josip Leko i Ivo Josipović ne tako davno također obnovili svoj vozni park za ko SV.Petra kajgana cijenu. Skupi automobili i fešte ko ova karlovačka, samo su balkanski primitivni ukras te enormne rastrošnosti svih lokalnih samouprava koje su strašno skupe, a ne obavljaju niti jedan posao u ime javnog dobra. Pogledajmo samo prihode članova predstavničkih tijela koji ništa ne rade, imaju minimalni angažman, a natprosječne plaće...Mogal bi ovak do preksutra, i još ne bi bilo dosta. Sve u svemu i nek "ljudi" župani, gradonačelnici, načelnici, HR politićari na svim razinama vlasti, direktori; NEK SAMO UŽIVAJU!! Kad ima ko da plača i ŠUTI! Dok je ovaca bilo bu i vune, a ovce i služe zato da ih se dere. Usput, Audiji!! Pa trebaju njima Audiji. Valjda zato kaj audio - znači slušati. Sljedom toga, njima županima, gradonačelnicima, direktorima, a i načelnici opčina se trude kolko je u njihovoj moči ne zaostati za prvima.,,Audiji im sigurno trebaju da bolje slušaju građane.

Komentiraj...
Vidi sve komentare