Obavijesti

News

Komentari 34

Josipović kroz smijeh: Župan je sve sažeo u kratkom govoru

Josipović kroz smijeh: Župan je sve sažeo u kratkom govoru
10

Prošle godine na Danu Karlovačke županije Vučić je govorio 48 minuta i obećao da ovoga puta "neće dugo". Na sjednici su bili predsjednik i europarlamentarci

VIDEO

Poduži govor karlovačkog župana Ivana Vučića od 43 minute ponovno je obilježio svečanu sjednicu povodom proslave Dana Karlovačke županije u petak u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu. 

Sjednici je prisustvovao i predsjednik Ivo Josipović, te ukrajinski i bugarski veleposlanici, europarlamentarci Ruža Tomašić, Dubravka Šuica, te župani susjednih županija, načelnici i gradonačelnici s područja županije, kao i brojni predstavnici javnih službi i ustanova. 

Vučić opet produžio svoj govor

Prošle godine Vučić je govorio 48 minuta i obećao da ovoga puta "neće dugo". Okupljenim uzvanicima predstavio je sve aktivnosti i projekte županije u protekloj godini, kao i iznose novca utrošenog u njihovu realizaciju, a rijekom podužeg govora je zbog osušenog grla "zapeo" na riječi "međugeneracijska". U nekoliko navrata je pokušavao ispravno izgovoriti riječ, te zatražio čašu vode i "zaradio" gromoglasan pljesak

Svaki sljedeći govornik našalio se na županovo „polusatno“ izlaganje, te je tako virovitičko podravski župan Tomislav Tolušić na početku svog obraćanja kazao "Ja ću samo 30 minuta!", te ukazao da je župan Vučić izložio što sve rade županije i koliko su važne, pa dodao "da je župan imao vremena vjerujem da bi mogao još satima govoriti". 

U istom kontekstu nastavila je i europarlamentarka Dubravka Šuica koja je Vučića pohvalila da je bio vrlo transparentan, te napomenula da u Europskom parlamentu postoji institut "one minute speech" za kojeg kaže nije sigurna kako bi se Vučić u njemu snašao.   

Josipović: "Župan je sve kratko sažeo u svom govoru"

Na posljetku, okupljenima se obratio i predsjednik Josipović koji je svima čestitao Dan Županije, te se i on dotakao županova govora.  

- Usudim se, da izrazim svoje poštovanje prema svemu onome što ste učinili u protekloj godini, što je župan kratko sažeo u svom govoru - kazao je kroz smijeh predsjednik Josipović na što se dvoranom prolomio smijeh. Predsjednik je potom ponudio svoju pomoć u nastojanjima županije i zahvalio se nagrađenim građanima, dobitnicima javnih priznanja, te dodao.  

- Karlovac je povijesno, bio mjesto obrane. Bio je neizmjerno važan grad, cijela županija u vrijeme Domovinskog rata. Zahvalni smo svim našim braniteljima za slobodu i demokraciju koju imamo zbog njihova junaštva, a danas eto nemamo problema vezanih za obranu Domovine, nego vezane za obranu od zla, koje se zove recesija i kriza. To nam je najvažnija zadaća - kazao je Josipović te zaključio da primjećuje da u županiji ima dobrih pomaka, uspješnih projekata i tvrtki.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.