To je to što me zanima!

Josipović: Premijerka i Vlada čitaju Ustav "kako ne treba"

Predsjednik Ivo Josipović je na trilatelarnom sastanku na Brijunima rekao kako nije prelazio svoje ovlasti te uzvratio premijerki kako on ima pravnika za Ustav i zakone
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović je u ponedjeljak  prisustvovao trilateralnom susretu na Brijunima gdje se sastao sa predsjednikom Srbije i predsjedništvom BiH. Nakon izjava, odgovarao je na novinarska pitanja. Na pitanje o komentaru premijerke Kosor u vezi njegovih ovlasti rekao je kako se čvrsto drži svojih ovlasti i nema odstupanja.

- Ako sam odstupio od svojih ovlasti, postoje institucije kao što je Ustavni sud RH - rekao je Josipović.

Podsjetio je da su premijerka i Vlada u posljednje vrijeme ''čitali ustav kako ne treba''.

- Ja imam pravnika koji bi protumačio Ustav i zakon. Bilo je optužbi da sam rekao da moja popularnost ide u službu SDP-a, a citat na koji se poziva premijerka je pogrešan. Može li moja popularnost pomoći SDP-u na izborima? Ne može jer nisam stranački aktivan i neću ni na koji  način sudjelovati u kampanji, ali ću otvarati važne teme i društvena pitanja kako bi građani prepoznali kvalitetne pojedinačne političare - istaknuo je predsjednik. 

Rekao je i da uopće ne razmišlja o tome hoće li izbori biti na radni dan ili nedjeljom. 

''Trebamo se sastajati jednom godišnje''

Josipović je rekao kako na sastanku s predsjednikom Srbije i članovima predsjedništva BiH nije bilo riječi o položaju Hrvata u Srbiji i BiH. Razgovaralo se o nastavku procesa pomirenja, rješavanju otvorenih pitanja između tri države i uzajamnoj pomoći u procesu integracije u EU.

Predsjednik Josipović istaknuo je kako bi se ovako trebali sastajati ''barem jednom na godinu'', a srbijanski predsjednik Boris Tadić rekao je kako ne zna zašto se nisu i ranije sastajali. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • StefanMisic 19.07.2011.

    mini: Predsjednik je rekao da uopće ne razmišlja o tome hoće li izbori biti na radni dan ili nedjeljom a ne da nezna koliko bi bilo štetno. Nije na njemu da odlučuje datume izbora to je odlučila crvenkapica.

  • user_116326 19.07.2011.

    gosp.Josipovic nije svjestan ako izbori budu radnim danom,da bi to ostetilo drzavu 1,1 mlrd.kn zato jer u drzavi nitko ne bi radio,negon isao na izbore,ne bi radile trgovine,tvornice i sve ostalo

  • feba 19.07.2011.

    Eh,da,još nešto.Kako to da se blati Josipovića a Severina je Seve nacionale?Sve dok nam je Seve nacionale,Bižuterija hit godine a za gdje smo nego za Balkan!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare