To je to što me zanima!

Josipović: U noći izbora znao sam da se ne vraćam u SDP

Bivši predsjednik kazao je kako bi u predizbornoj kampanji sigurno promijenio neke stvari te bi možda ''igrao na populističku kartu''. Ne vjeruje u novi mandat ove Vlade
Vidi originalni članak

Bivši predsjednik Ivo Josipović u emisiji Pravi kut na Mreži TV izjavio je kako je već u izbornoj noći znao da se neće vratiti u SDP. 

- Više manje sam već u izbornoj noći drugog kruga znao da se u SDP vratiti neću. Već se u mom mandatu vidjelo da je bilo ozbiljnih razlika u stavovima, ne sa članstvom SDP-a već s njegovim vodstvom - rekao je Josipović. 

Kazao je kako su ga u mandatu ograničavale brojne okolnosti koje su se prenijele na  kampanju. Dodao je kako bi u kampanji sigurno promijenio neke stvari te bi možda ''igrao na populističku kartu, a ne programsku'' koju je izabrao. Potvrdio je i da bi se njegov tim na Pantovčaku razlikovao od onog kojeg je složio prije nekoliko mjeseci. 

'Ova Vlada u ovakvom sastavu teško može u novi mandat'

Smatra da bi Hrvatska već izašla iz krize da je aktualna Vlada provodila reforme. 

- Ja sam ovog trenutka uvjeren da vodstvo SDP-a nije sklono ozbiljnim reformama koje predlažem, što je Zoran Milanović rekao čak i u kampanji, a to mi nije išlo u prilog - rekao je i dodao kako misli da ova Vlada u ovakvom sastavu teško može osvojiti još jedan mandat. 

Komentirao je i rehabilitaciju četničkog vođe Draže Mihailovića. 

- To je užasno pogrešan potez Srbije, prije svega za njih i njihov ugled, ali i za odnose s nama i šire. Četnički pokret je izdajnički, zločinački pokret i kad pogledamo obrazloženja zašto su Mihailovića rehabilitirali, potpuno su besmislena - zaključuje bivši predsjednik. 

Idi na 24sata

Komentari 130

  • pčela 17.05.2015.

    Gle,naš drug klavirist je ljevak ili....ma neću ništa dalje reči.

  • najiram 10 16.05.2015.

    vrača se mračna povijest koja se temelji na ćvrstim temeljima avnojskim i najkrvoloćnijem planu partije...samo ludi ili poremečeni umovi mogu donijeti takove odluke i u smrt poslati 100 tisuča nevinih..."Govor Moše Pijade sa prvog zasjedanja AVNOJ-a 1942. u Bihaću objašnjava strategiju osvajanja vlasti:[4][5] ...potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije.Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom... Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere... Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira..."mrak mrak svuda oko nas....

  • lionjumps 16.05.2015.

    vidi naciste kako pozdravlja....sramota kako se okrenuo od Sdpa

Komentiraj...
Vidi sve komentare