To je to što me zanima!

Jovanović je pozvao studente na bojkot hrvatske Wikipedije

Ministar Jovanović je istaknuo kako se nema namjeru spuštati na razinu manjinske skupine koja je uzurpirala pravo na uređivanje hrvatske inačice Wikipedije
Vidi originalni članak

Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, pozvao je sve učenike i studente u Hrvatskoj da ne koriste hrvatsku verziju Wikipedije, jer je velik dio sadržaja znanstveno dvojben i falsificiran, javlja Jutarnji list.

Ministar je istaknuo kako se nema namjeru spuštati na razinu manjinske skupine koja je uzurpirala pravo na uređivanje hrvatske inačice Wikipedije.

- Mogu samo sa žaljenjem konstatirati da je mogućnost otvorenosti i relevantnosti vrela informacija koju bi Wikipedija mogla i trebala pružati, u hrvatskoj verziji potpuno obezvrijeđena, što zasigurno nikada nije bio cilj pokretača Wikipedije, a niti velikog broja ljudi diljem svijeta koji svoje vrijeme i znanje nesebično dijele putem interneta - rekao je Jovanović. Pozvao je sve da koriste pouzdanije inačice Wikipedije na engleskom i drugim svjetskim jezicima.

Idi na 24sata

Komentari 162

  • rudonja 15.09.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • dahhmal 14.09.2013.

    Ak je Jovo protiv toga onda je sto posto u redu

  • WOMANIZER 14.09.2013.

    ja se ni ne koristim uopće hrvatskom wikipedijom jer su članci kratki i sažeti, engleska je puno bolja i duža, a wikipediju se ne bi trebalo uzimat za neke znanstvene radove, statistike i slično jer su podaci ionako većinom netočno ili ne promijenjeni duže vrijeme! wikipedija služi čisto za informacije, to nije pouzdan izvor!

Komentiraj...
Vidi sve komentare