To je to što me zanima!

Julija Timošenko poslala poruku Hrvatskoj: 'Dragi Hrvati, hvala što ste s nama i dajete podršku'

Zahvalila se Andreju Plenkoviću i ostalima koji su se okupili da podrže Ukrajince. Također objasnila što očekuju od svijeta
Vidi originalni članak

Prva premijerka Ukrajine Julija Timošenko je zamolila Hrvate za jedinstvo i podršku putem video-poruke. Zahvalila se Andreju Plenkoviću na velikoj podršci u snimci koju je objavio Večernji list. 

Njezino obraćanje prenosimo u cjelosti: 

Pozdravljam vas sve koji ste se sada okupili da podržite Ukrajince i Ukrajinu!

Stvarno nam je potrebna vaša podrška upravo sada, Ukrajina prolazi kroz vrlo teško i tragično vrijeme. Ruska Federacija i njena vojska pucaju na našu djecu, muškarce i žene. Ubijaju Ukrajince pred cijelim civiliziranim svijetom. Danas nam je potrebna vaša podrška kao nikad prije. Svijet treba biti ujedinjen u potpori Ukrajine. 

>>> Zbivanja iz rata u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Ono što tražimo od svijeta je: 

Prvo moramo iz Ujedinjenih naroda isključiti Rusku Federaciju koja baca bombe i rakete na miroljubivu Ukrajinu i isključiti ju iz Vijeća sigurnosti UN-a. 

Odmah moramo donijeti odluku o raspoređivanju mirovnih kontingenta UN-a u Ukrajini jer nam je to jedina šansa da obranimo svoju zemlju.

Tražimo zatvaranje našeg neba od neprijateljskih aviona i raketa zato što te bombe padaju na škole, kuće, vrtiće, bolnice i crkve - padaju na neovisni narod Ukrajine.

OD POČETKA INVAZIJE U Poljsku iz Ukrajine u četiri je dana stiglo 327 000 ljudi

UN to može vrlo lako učiniti. Želim vam zahvaliti što ste zajedno s nama, dragi naši Hrvati! Također cijenim posebnu potporu i čvrst stav vašeg premijera i mog dobrog prijatelja Andreja Plenkovića za njegovu snažnu potporu Ukrajini na međunarodnoj razini. Ako imamo tu vjeru da smo zajedno, vjerujte da se ne borimo samo za našu domovinu, nego i za cijelu Europu. Borit ćemo se, izdržat ćemo i pobijedit ćemo! Svijet će tada postati jači i slobodniji jer će braniti Ukrajinu i pravo na našu slobodu - jer on je za Ukrajinu.  Zajedno smo jači, dragi moji prijatelji Hrvati. Živjela Ukrajina! Živjela Hrvatska!, poručila je Timošenko. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
 

Idi na 24sata

Komentari 165

  • salkomalo 01.03.2022.

    Evo neka nam se javila i ukrainska verzija Sanadera!

  • mp73 01.03.2022.

    Carska Rusija, Staljin, Breznjev, ništa novo s istoka Europe; vojno- politički credo pravoslavlja, s primjesom komunizma, hegemonije, usadjene mongolske brutalnosti i nedavno stečenene demokracije, umotane u višestranačje, je rezultat Ruskog napada na Ukrajinu; uzeti najbolje od demokracije, zadržati višestoljetnu usađenu svijest o moći i prevlasti nad susjedima, radilo se o bilo kojoj međunarodno priznatoj državi (Mađarska 1956., Čehoslovačka 1968., Afganistan 1979., Ukrajina 2014./2022.); Rješenje? Totalno gospodarski oslabit ne samo Rusiju, već i Kinu, Indija, Brazil koji će politički postati dio Zapada ili stat na stranu rasula

  • RI051_1 01.03.2022.

    Briga Plenkija za Ukrainu kao i za Hrvatsku, on je glavom u Briselu

Komentiraj...
Vidi sve komentare