Obavijesti

News

Komentari 485

Ukrajina: Rusi su se približili velikoj nuklearnoj elektrani

Ukrajina: Rusi su se približili velikoj nuklearnoj elektrani
2

Rusko topništvo bombardiralo je u ponedjeljak stambene četvrti ukrajinskog grada Harkiva i ubilo desetke ljudi, istog dana kad je završen prvi krug pregovora ruskih i ukrajinskih dužnosnika, ali bez dogovora

Najvažniji događaji: 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.00

Kanada će Ukrajini isporučiti protutenkovsko oružje i modernizirano streljivo kako bi podržala njezinu borbu protiv ruske invazije, rekao je u ponedjeljak premijer Justin Trudeau i zabranit će uvoz ruske sirove nafte.

"Kanada će nastaviti pružati potporu herojskoj obrani Ukrajine od ruske vojske", rekao je Trudeau novinarima u Ottawi. "Objavljujemo našu namjeru da zabranimo sav uvoz sirove nafte iz Rusije, industrije koja je uvelike koristila predsjedniku Putinu i njegovim oligarsima."

22.57

Društvenim mrežama proširio se video u kojem žena iz automobila u pokretu baca molotovljev koktel na tenk dok prolazi pored njega.

22.47

SAD i Rusija "mirno" nastavljaju suradnju u svemiru (NASA)

Međunarodna svemirska stanica (ISS) koja radi zahvaljujući suradnji Sjedinjenih Država i Rusije, zasad ne trpi zbog krajnje napetosti koja vlada između dviju zemalja nakon ruske invazije na Ukrajinu, priopćila je u ponedjeljak NASA.

No američka svemirska agencija ipak radi na rješenjima koji će omogućiti da ISS ostane u orbiti bez ruske pomoći, izvijestila je.

"Trenutačno mirno radimo u svemiru", rekla je Kathy Lueders, pridružena administratorica NASA-e u času kada je Rusija uvelike izolirana na međunarodnoj pozornici.

"Na operativnoj razini nemamo nikakvih naznaka da naši kolege ne bi sudjelovali u nastavku operacija koje se vode na ISS-u", istaknula je, odgovarajući na pitanje na tiskovnoj konferenciji.

Američki i ruski tim "i dalje razgovaraju", "i dalje surađuju" i "rade baš kao i prije tri tjedna", istaknula je.

No dodala je da NASA nastavlja "pratiti situaciju".

22.40

Ukrajina pruža kreativan otpor, ne vidimo konkretne nuklearne poteze Rusije, pomno pratimo

Sjedinjene Države su u ponedjeljak objavile da ne vide nikakve “konkretne” poteze ruskih nuklearnih snaga i potvrdile su da “kreativan” otpor Ukrajinaca i dalje “usporava” napredovanje ruskih snaga prema Kijevu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u nedjelju je podigao snage za odvraćanje na visok stupanj pripravnosti, među kojima i nuklearno oružje, što je podiglo buru u svjetskoj javnosti.

“I dalje pratimo i promatramo to pomno”, rekao je novinarima visoki dužnosnik Pentagona. “Mislim da nismo vidjeli bilo što konkretno što bi bilo posljedica njegove odluke. Barem ne zasad”, dodao je.

22.33

SAD zatvara veleposlanstvo u Bjelorusiji i evakuira osoblje iz moskovske ambasade

Sjedinjene Države zatvorile su u ponedjeljak svoje veleposlanstvo u Minsku i dozvolile članovima obitelji i osoblju koje nije neophodno da napuste veleposlanstvo u Moskvi, pet dana otkako je započela ruska invazija na Ukrajinu.

„Poduzeli smo ove korake zbog sigurnosnih poteškoća proizašlih iz ničim izazvanog i neopravdanog napada ruske vojske u Ukrajini”, rekao je američki državni tajnik Antony Blinken.

Fotografija koju je na Twitteru objavila američka veleposlanica u Bjelorusiji Julie Fisher prikazuje osoblje koje spušta američku zastavu. Svo američko osoblje napustilo je Bjelorusiju, napisala je Fisher na Twitteru.

Komentari 485