To je to što me zanima!

Juricu Lovrinčevića ispitali u USKOK-u, on tvrdi da je samo htio pomoći Vlahoviću

Ispitali su ga još prošlog tjedna, a on, dodaje RTL, nije puno otkrio o aferi "Savjetnik". Navodno je rekao kako nije namjeravao niti uzeo išta za sebe
Vidi originalni članak

Jurica Lovrinčević, savjetnik zbog kojeg je nedavno iz ministarske fotelje u gospodarskom resoru izletio Davor Filipovića, USKOK-u je dao svoj iskaz, piše RTL.  

KOLUMNA TOMISLAVA KLAUŠKOG Davor Filipović je 30. ministar kojeg je najurio. Možda je došlo vrijeme i da Plenki polako ode

Ispitali su ga još prošlog tjedna, a on, dodaje RTL, nije puno otkrio o aferi "Savjetnik". Navodno je rekao kako nije namjeravao niti uzeo išta za sebe. Tvrdi, samo je htio pomoći novinaru Marinu Vlahoviću zbog njegove situacije.

- Afera je definitivno puno šira, jer ukazuje na korupciju odnosno potkupljivanje medija, specifične odnose s medijima, ali i na još neke druge stvari. Ako se tako dijelio novac za oglašavanje, kako se dijeli drugi novac, kako se dogovaraju drugi poslovi - poručio je novinar Vlahović koji je raksrinkao Lovrinčevića objavivši audio snimku na kojoj lokalnoj televiziji Mreža TV nudi zakup oglasnog prostora preko državnih institucija i zauzvrat traži da mu se isplati polovina iznosa.

DUBINSKA ANALIZA Kako je ispletena afera 'Mreža': Glavni akteri, okidači i sukobi u pozadini tri Vladine smjene

- Ja sam ove godine izvukao 140 hiljada eura, mogu i iduće godine isto, minimalno. Barem dok sam tu u Ministarstvu, tu di pada lova, tak da, love ima, nije problem, da, da... - dio je razgovora Lovrinčevića i Vlahovića. 

ANALIZA IVANA PANDŽIĆA Pet važnih okolnosti koje su gurnule Damira Habijana u Vladu: 'Moralo je to biti brzo...'

Davanjem iskaza Jurice Lovrinčevića, USKOK je ispitao gotovo sve aktere iz afere Mreža. Ostao je još jedino bivši ministar Davor Filipović koji je do sad uvijek tvrdio kako sa tom aferom nema nikakve veze.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • PetarLu17 27.12.2023.

    Lopov kriminalac kao i ostatak hdz-e u Remetinec s njim i to na nekoliko godina i sve mu oduzeti.

  • Sport10 27.12.2023.

    on I njemu slicni(lopovi)moraju biti kažnjeni inace ce biti još gore,i još ismijava narod,jako podlo i pokvareno

  • listovača 27.12.2023.

    Jedini problem je ukinuti zakon o porijeklu imovine. To treba hitno vratiti pa svakom državljaninu RH dati mjesec dana da dokaže od kuda mu imovina, u to obavezno uključiti i maloljetne osobe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare