To je to što me zanima!

"Kad bi pitali mog ćaću i djeda, bili bi protiv pomicanja sata..."

Meni osobno ne smeta. Ja sam se privikao na jedne i druge uvjete, tako da što se mene tiče je irelevantno. Ali, bilo bi dobro da svi koji su u istoj vremenskoj zoni imaju isti režim, kaže Kuščević
Vidi originalni članak

Ministar uprave Lovro Kuščević u četvrtak je, komentirajući odluku Europskog  parlamenta koji je zatražio procjenu i moguće ukidanje zimskog i ljetnog računanja vremena, ocijenio kako bi bilo dobro kad bi barem svi koji su u istoj vremenskoj zoni imaju isti režim.

LJETNO I ZIMSKO VRIJEME Europski parlament predložio: 'Ukinimo pomicanje satova...'

Na upit novinara je li dobro da se na razini svih zemalja EU dogovori da svi pomiču ili ne pomiču sat, konkretno da se ukine pomicanje, ministar je odgovorio potvrdno i dodao da bi barem svi koji su u istoj vremenskoj zoni trebali imati isti režim kako bi se lakše razumijevali, dogovarali sastanke i odrađivali poslove.

 "Kad bih pitao mog ćaću, mog djeda, oni bi sasvim sigurno rekli da nije potrebno pomicanje sata, što meni osobno ne smeta. Ja sam se privikao na jedne i druge uvjete, tako da što se mene tiče je irelevantno", rekao je Kuščević novinarima.

KOŠTAT ĆE MILIJUNE Ministar o limuzinama: Ja sam predlagao da se nabave konji...

Zastupnici u Europskom parlamentu u četvrtak su zatražili opsežnu procjenu učinaka zimskog i ljetnog računanja vremena, te ukidanje te prakse ako se pokaže da je štetna ili neučinkovita.

Dio javnosti, ukazuju građanske inicijative, zabrinut je zbog učinaka promjena računanja vremena koja se trenutno radi u posljednjem vikendu ožujka i listopada. Brojne studije nisu uspjele doći do konačnog zaključka o štetnosti takve prakse, ali su ipak ukazale na određene negativne učinke po ljude, upozoravaju europarlamentarci.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Mošsimislit 09.02.2018.

    Ne pita se tvog dedu ni ćaću....a na sreću ne pita se ni tebe!

  • kaius 08.02.2018.

    ja znam da u proljeće kad promijene onda se ne osječam ok. ako se dižeš u 5.30 za ić radit po normalnom vremenu odjednom se po sunčanim dižeš u 4.30.nije baš ugodno. a prije kad je bilo ljeti isto normalno i oko 21 mrak ništa nije falilo. samo si prije izlazio u nični život i vračao se dovoljno rano da odmoriš za drugo jutro na posao. šta če mi dan do 22 navečer

  • 08.02.2018.

    E kad bi ih pitali, ali mislim da su ti i ćaća i djed potpuno nebitni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare