To je to što me zanima!

'Kad sam tražio plaću, šef me počeo tući. Morao sam pobjeći'

Vozač Stjepan Tutić završio je u bolnici s dva slomljena rebra. Šef tvrdi da je Tutić bio naoružan i da mu je prijetio. Tutić je sve prijavio policiji, koja je podignula prijavu
Vidi originalni članak

Prije 11 dana otišao sam do vlasnika tvrtke Gradip trgovina u kojoj sam radio da mi isplati zaostalu plaću. No umjesto da mi da novac, vlasnik Branimir Anić me je istukao, tvrdi Đurđevčanin Stjepan Tutić (61), profesionalni vozač.

U toj zagrebačkoj tvrtki zaposlio se krajem listopada kao vozač kamiona. Prije nego što je došao u Zagreb 26. siječnja, kaže kako je vlasniku poslao SMS da mu treba novac. Kako nije reagirao, Tutić je 31. siječnja ponovno poslao mobitelom poruku i tada ga je, kako tvrdi, on pozvao u Zagreb.

- Došao sam na parking tvrtke, gdje su bili njegov brat i nekoliko radnika. Rekao sam da radim tri mjeseca i da nemam ugovor o radu, kao ni ostali kolege, i ako mi ne plati da ću ga prijaviti inspekciji. To ga je razbjesnilo i počeo me mlatiti - kaže Tutić.

Kako je Anić fizički jači od njega, dodao je da mu se nije mogao suprotstaviti te je počeo gubiti svijest.

- Nakon dva udarca u glavu molio sam ga da me ne tuče. Počeo sam bježati prema autu, a on me je sustigao i ponovno udario. Kad sam pao, nogama me udarao – kaže Tutić.

Za to ima i liječničku dokumentaciju iz Opće bolnice u Koprivnici u kojoj je vidljivo da ima dva slomljena rebra. Uspio je pobjeći u auto i zaključati ga, a napadač je laktom pokušao razbiti staklo na vozačevim vratima, no nije uspio. Izvezao se iz kruga tvrtke i pozvao policiju, koja je napravila zapisnik. Potom je završio na pretragama u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica. Tutić tvrdi da on nije prvi koji se je “loše” proveo s gazdom.

Prozvani Anić je rekao kako mu je Tutić prijetio telefonski, a kod njega i pištoljem. Dodao je da mu je prije nekoliko dana isplatio plaću.

Zagrebački policajci su potvrdili kako su protiv Anića podnijeli prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira. 

Idi na 24sata

Komentari 157

  • Nananaci 16.02.2017.

    Potpuno razumijem kad netko donese pištolj ili nožinu na radno mjestu i počne masakrirat šefove

  • Otorinac 15.02.2017.

    bezveze ti je ovo, to si sam trebo rješit dok je friško. u hodnik, po dršku od metle i onda nazad. pravna država, de molim te, još ćeš i kriv bit a on će naći svjedoka da si mu prijeti oružjem

  • blondie8 15.02.2017.

    za sve ovo je kriva država i njezini zakoni, kako smo postali samostalna država, sve više ima takvih šefova koji se prema radnicima ponašaju primitivno, vjerojatno su prije radili sa ovcama, koje su isto tukli i to im je prešlo u naviku. Zakon ih štiti, jer ih pišu njima slični. Što dalje pisati, ovo nitko nije mogao ni sanjati, kada je branio državu od neprijatelja, samo je pitanje , od kojeg neprijatelja. Trebalo bi toga Anića izlemati, da se nauči pameti i kulture ili ga potjerati, odakle je došao...

Komentiraj...
Vidi sve komentare