To je to što me zanima!

Kadirov: Azovstal će pasti prije ili poslije ručka, ukrajinski borci se još stignu predati

Čečenski čelnik Ramzan Kadirov objavio je da će čeličana Azovstal u opkoljenom Mariupolju u istočnoj Ukrajini u četvrtak biti pod ruskom kontrolom, a ukrajinske borce pozvao na predaju
Vidi originalni članak

Čečenski čelnik Ramzan Kadirov objavio je da će čeličana Azovstal u opkoljenom Mariupolju u istočnoj Ukrajini u četvrtak biti pod ruskom kontrolom.

- Danas prije ili poslije ručka, Azovstal će biti potpuno pod kontrolom ruskih oružanih snaga - objavio je Kadirov, čije se postrojbe bore u Ukrajini, na Telegramu rano u četvrtak.

'BILO JE NEPODNOŠLJIVO HLADNO' Preživjela je holokaust, a Rusi su je ubili u Mariupolju: 'Živjeli smo u podrumu kao životinje'

Kadirov je napisao da ukrajinski borci koji su ostali u čeličani još imaju priliku predati se ujutro. Ako to učine, siguran je da će rusko vodstvo "ispravno odlučiti".

Prema ruskim informacijama, oko 2500 ukrajinskih boraca i stranih plaćenika još uvijek se nalazi u pogonima Azovstala. Prema ukrajinskim izvješćima, ondje se navodno nalazi oko 1000 civila.

DNEVNO IZVJEŠĆE Ukrajinska vojska tvrdi: Ruske snage imaju sve više ranjenika, to im stvara dodatne probleme

U srijedu ujutro, zapovjednik preostalih marinaca zatražio je evakuaciju svojih boraca - uključujući 500 ozlijeđenih - u treću zemlju.

U srijedu navečer, tijekom razgovora s Rusijom, dva predstavnika ukrajinskog izaslanstva izjavila su spremnost da dođu u Mariupolj na pregovore o evakuaciji boraca i civila iz čeličane.

Tijekom noći bilo je više granatiranja u cijeloj Ukrajini.

ŽESTOKE BORBE Guverner: Rusi kontroliraju veći dio Luhanska, čeka se na pomoć i evakuaciju civila koji su ostali

U Harkivu na istoku zemlje najmanje dvije visoke zgrade u sjeveroistočnoj četvrti Saltivki i nekoliko parkiranih automobila zapalili su se nakon eksplozija, izvijestio je ukrajinski internetski list Ukrajinska pravda.

U regiji Dnipropetrovsku, susjedni gradovi Zelenodolsk i Velika Kostromka pod teškom su paljbom, objavio je čelnik lokalne vojne uprave Oleksander Vilkul na Facebooku u četvrtak rano ujutro.

Vilkul nije dao nikakve informacije o točnim ciljevima ili šteti. U tom području nalazi se termoelektrana.

>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje

 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Sergej Lazov 21.04.2022.

    Tko će zauzeti Azovstal?Pijani ruski ročnici ili ovi debeli tik tokeri čečeni??😄😄😄😄😄😄😄

  • Zlatko Hegeduš 21.04.2022.

    To je rekao prije tjedan dana

  • sljastrava 21.04.2022.

    Ma vidi ti ovih vođa!Rugoba do rugobe.Stvarno su ružni ljudi u većini slučajeva zli.Počevši od Putka pa dalje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare