To je to što me zanima!

Kadirov tvrdi da njegovi vojnici kontroliraju Popasnu, Ukrajina se ne slaže: 'Bitka još traje'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Borci čečenskih specijalnih snaga stavili su većinu Popasne pod kontrolu, napisao je Kadirov
Vidi originalni članak

Čečenski vođa Ramzan Kadirov u nedjelju je rekao da su njegovi vojnici preuzeli kontrolu nad većinom istočnog ukrajinskog grada Popasna, dok su ukrajinski dužnosnici rekli da se britka za istočni grad još vodi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sredinom travnja ruske snage pokrenule su novu ofenzivu duž većeg dijela istočnog krila Ukrajine, a jedni od najintenzivnijih napada i granatiranja nedavno su se dogodili oko Popasne u regiji Lugansk.

"Borci čečenskih specijalnih snaga stavili su većinu Popasne pod kontrolu", napisao je Kadirov koji je nerijetko sebe opisivao kao "pješačkog vojnika" ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Glavne ulice i središnji dijelovi grada potpuno su očišćeni", napisao je u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Reuters nije uspio neovisno provjeriti izvješća.

IZ MINUTE U MINUTU Prva dama Jill Biden i Justin Trudeau stigli u posjet Ukrajini

Iz Ukrajine nije bilo trenutnog odgovora, no u subotu navečer savjetnik predsjednika VolodImIra Zelenskog Aleksij Arestovič rekao je da se nastavljaju teške borbe za grad.

"Bitka za Popasnu je u tijeku. Ruski propagandisti radosno su izvijestili da su je već zauzeli, ali nije baš tako. Ovo je, samo ovog tjedna, njihova 117. tvrdnja o 'hvatanju Popasne'", rekao je Arestovič.

Guverner regije Lugansk Serhiy Gaidai rekao je u subotu da ukrajinske snage još uvijek kontroliraju to područje. "Situacija je vrlo teška, ali pod kontrolom", rekao je Gaidai.

>>Više o događanjima iz Ukrajine pročitajte ovdje

Dodao je da čečenski vojnici nisu sudjelovali u borbama, već su pljačkali i snimali video zapise.

Kadirov je na Telegramu često objavljivao izvješća i video zapise čečenskih vojnika koji navodno sudjeluju u aktivnostima u Ukrajini, no nije bilo potvrde o tome koliko ih je zapravo došlo i sudjeluju li u borbama.

NAVELA I BALKAN Liz Truss pozvala Zapad da se suprotstavi autokratima svijeta

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 08.05.2022.

    Rat u kojem zaraćene strane jedna drugu medijski demantiraju, twitaju, lajkaju ili ne……….a ljudi ginu, ruše se gradovi…………

  • sinisabudimir 08.05.2022.

    Ukrajinci bi se trebali predati !?

  • 08.05.2022.

    Ode Ukrajina zbog interesa pojedinaca koji niti su ukrajinci niti su se tamo rodili. Ukrajinci moji nakon 30 godina i vi ćete shvatiti da su vas iskoristili i da su vas unazadili, da su vas pokraliio da će vas krast još 30 godina. Da ne spominjem koliko ćete heroja imati kada rat završi a tek "biznismena" koji će vas dokrajčiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare