Obavijesti

News

Komentari 277

Prva dama Jill Biden i Justin Trudeau stigli u posjet Ukrajini

Prva dama Jill Biden i Justin Trudeau stigli u posjet Ukrajini

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u 74. dan. Vode se žestoke bitke kod Zmijskog otoka, a Rusija se istovremeno priprema za paradu u čast Dana pobjede 9. svibnja

NAJVAŽNIJI DOGAĐAJI:

PRATITE EMISIJU: 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.54

Trudeau u Kijevu: Putin je odgovoran za ratne zločine

Ruski predsjednik "Vladimir Putin je odgovoran za ove gnusne ratne zločine", rekao je u nedjelju kanadski premijer Justin Trudeau u Kijevu, nakon posjeta obližnjem Irpinu, gdje je Rusija, tvrdi Ukrajina, počinila pokolje nad civilima.

- Jasno je da je Vladimir Putin odgovoran za ove gnusne ratne zločine- rekao je Trudeau na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem.

- Morat će položiti račun- dodao je, netom pošto je pratio sastanak G7 u društvu s ukrajinskim kolegom.

PROČITAJTE VIŠE

22.48

Bono održao koncert na stanici podzemne željeznice u Kijevu

Bono, frontmen irske rock grupe U2 i njegov kolega iz benda Edge, izveli su 40-minutni koncert na stanici podzemne željeznice u Kijevu i hvalili Ukrajince koji se bore za slobodu protiv Rusije.

- Vaš predsjednik trenutno vodi svijet u slobodu... narod Ukrajine se ne bori samo za vašu slobodu, vi se borite za sve nas koji volimo slobodu- rekao je Bono okupljenima na metro stanica Khreshchatyk.

Rusija je krenula prema Kijevu nakon početka invazije na Ukrajinu 24. veljače prije nego što je krajem ožujka povukla svoje snage iz blizine glavnog grada kako bi koncentrirala svoje snage na istoku zemlje, prenosi The Guardian.

21.12

Američki diplomati doputovali u Kijev na proslavu Dana pobjede

Američka otpravnica poslova Kristina Kvien i diplomati doputovali su u nedjelju u Kijev na proslavu 77. obljetnice pobjede savezničkih sila nad nacističkom Njemačkom, priopćeno je iz američkog veleposlanstva u ukrajinskome glavnom gradu koje će se uskoro otvoriti.

- Upravo sam doputovala u Kijev! Sretna sam što sam ovdje na Dan pobjede u Europi. Slava Ukrajini- objavilo je na Twitteru američko veleposlanstvo uz fotografiju Kristine Kvien.

PROČITAJTE VIŠE

20.15

Hrvatski vojnik zarobljen u Ukrajini poslao poruku obitelji

Hrvatski vojnik, zarobljen u Ukrajini, je u razgovoru s ruskim novinarom snimio poruku svojoj obitelji u kojoj opisuje uvjete u kojima se nalazi.

- Dobro sam, hrane me, nisam žedan, nisam na hladnome, toplo mi je, spavam na krevetu i generalno do sad je sve u redu i nemojte se brinuti. Znajte, živ sam i nadam se da će tako i ostati- istaknuo je zarobljeni hrvatski državljanin za Russia Today.

O zarobljeniku se zna samo da je u rukama ruske vojske. 

PROČITAJTE VIŠE

20.12

Bijela kuća: G7 se obvezao da više neće kupovati rusku naftu

G7 se danas u cijelosti obvezao da će zabraniti ili postupno obustaviti uvoz ruske nafte, priopćila je u nedjelju Bijela kuća.

Ova odluka će "zadati težak udarac glavnoj žili kucavici koja hrani gospodarstvo Vladimira Putina i oduzeti mu prihode koji mu trebaju za financiranje rata" protiv Ukrajine, ističe se u priopćenju američke administracije.

PROČITAJTE VIŠE

Komentari 277