News

Komentari 11

Kadirov tvrdi da njegovi vojnici kontroliraju Popasnu, Ukrajina se ne slaže: 'Bitka još traje'

Kadirov tvrdi da njegovi vojnici kontroliraju Popasnu, Ukrajina se ne slaže: 'Bitka još traje'

Borci čečenskih specijalnih snaga stavili su većinu Popasne pod kontrolu, napisao je Kadirov

Čečenski vođa Ramzan Kadirov u nedjelju je rekao da su njegovi vojnici preuzeli kontrolu nad većinom istočnog ukrajinskog grada Popasna, dok su ukrajinski dužnosnici rekli da se britka za istočni grad još vodi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sredinom travnja ruske snage pokrenule su novu ofenzivu duž većeg dijela istočnog krila Ukrajine, a jedni od najintenzivnijih napada i granatiranja nedavno su se dogodili oko Popasne u regiji Lugansk.

"Borci čečenskih specijalnih snaga stavili su većinu Popasne pod kontrolu", napisao je Kadirov koji je nerijetko sebe opisivao kao "pješačkog vojnika" ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Glavne ulice i središnji dijelovi grada potpuno su očišćeni", napisao je u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Reuters nije uspio neovisno provjeriti izvješća.

Iz Ukrajine nije bilo trenutnog odgovora, no u subotu navečer savjetnik predsjednika VolodImIra Zelenskog Aleksij Arestovič rekao je da se nastavljaju teške borbe za grad.

"Bitka za Popasnu je u tijeku. Ruski propagandisti radosno su izvijestili da su je već zauzeli, ali nije baš tako. Ovo je, samo ovog tjedna, njihova 117. tvrdnja o 'hvatanju Popasne'", rekao je Arestovič.

Guverner regije Lugansk Serhiy Gaidai rekao je u subotu da ukrajinske snage još uvijek kontroliraju to područje. "Situacija je vrlo teška, ali pod kontrolom", rekao je Gaidai.

>>Više o događanjima iz Ukrajine pročitajte ovdje<<

Dodao je da čečenski vojnici nisu sudjelovali u borbama, već su pljačkali i snimali video zapise.

Kadirov je na Telegramu često objavljivao izvješća i video zapise čečenskih vojnika koji navodno sudjeluju u aktivnostima u Ukrajini, no nije bilo potvrde o tome koliko ih je zapravo došlo i sudjeluju li u borbama.