To je to što me zanima!

Kajin bi opet u Sabor: 'Istra i Pula bili bi bitno drugačiji'

Bit ću iskren i potpuno otvoren - razmišljam o parlamentarnim izborima, i da sam bio u ovom zadnjem mandatu u Saboru, uvjeren sam da bi i Istra i Pula i Buzet bili bitno drugačiji, rekao je Damir Kajin, bivši zastupnik
Vidi originalni članak

Bivši saborski zastupnik i sadašnji nezavisni gradski vijećnik u Buzetu Damir Kajin najavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Buzetu izlazak na parlamentarne izbore.

- Bit ću iskren i potpuno otvoren - razmišljam o parlamentarnim izborima, i da sam bio u ovom zadnjem mandatu u Saboru, uvjeren sam da bi i Istra i Pula i Buzet bili bitno drugačiji - rekao je Kajin, koji smatra da se glas iz Istre i Kvarnera, nažalost, više ne čuje u Saboru. 

Po njegovim riječima, zastupnici se više bave svojim imovinskim karticama nego interesima Istrana.

- Sigurno ne bih mogao spriječiti slom Uljanika, ali bi Istra bila puno poštenija. Dok su mene moja braća iz IDS-a nakrcala tužbama za izgovorenu riječ, ja sam čast Istre morao braniti po sudovima diljem Istre dok su se oni nemilosrdno bogatili - istaknuo je Kajin.

Naime, on smatra da se zastupnici 'više bave svojim imovinskim karticama, nego interesima građana Istre, a nitko od njih nije u stanju progovarati o stvarnim istarskim problemima, pogotovo ne suočiti se s kriminalom' na tom području.

- Upravo zbog tog razloga razgovaram s mnogima, ima tu nekih opcija, pa možda u izbornu utrku uđem i kao nezavisna lista Damira Kajina. Gotovo nitko u Istri ne zna tko su istarski zastupnici, a kamoli da netko za njih zna izvan Istre - najavio je Kajin.

- Nitko neće zapamtiti niti jednu rečenicu te ekipe iz Istre, možda Grbinovu interpretaciju Thompsonove pjesme, a kamoli govor ili njihovo ime, a najmanje da su ti ljudi nešto učinili za neki od svojih gradova ili za Istru. Iz izbora u izbor dolaze sve bljeđi, sve neprepoznatljiviji političari - ocijenio je Kajin.

On je na konferenciji za novinare spomenuo i presudu Vrhovnog suda kojom se poništava oslobađajuća presuda Županijskoga suda u Rijeci bivšemu buzetskom gradonačelniku i  istarskom županu te sadašnjemu IDS-ovu europarlamentarcu Valteru Flegi, ističući kako je on 'vjerojatno najmanje kvaran od ekipe koja ga je okruživala u Istarskoj županiji'.

- Volio bih da se onih 530.000 kuna vrati tamo gdje pripadaju, znači u buzetski gradski proračun, i paralelno postigne neka nagodba, ali zbog svega što se dešava, nisam sretan i ne bojim se konačnog ishoda. Ali - treba naglasiti da to nije bio izoliran buzetski slučaj - zaključio je Kajin. 

Bivšem gradonačelniku Buzeta i istarskom županu, a sadašnjem zastupniku IDS-a u Europskom parlamentu Valteru Flegi na Županijskome sudu u Rijeci sudilo se pod optužbom da je kao gradonačelnik Buzeta zlorabio položaj i ovlasti te sebi i svojim suradnicima nezakonito povećao plaće i tako oštetio gradski proračun za više od pola milijuna kuna.

 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Pero2020 12.03.2020.

    Pa tko ne bi htio u sabor, 4 godine ništa ne raditi i samo prodavati maglu i za to spremiti u džep cca 1 milijun kuna!

  • vidum 11.03.2020.

    Vratio bi se po još jednu penziju.

  • Richter 10.03.2020.

    E Kajine. Sjećamo se dobro kako si se principijelno borio u Saboru. Za svoju privilegiranu saborsku mirovinu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare